Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Firmă din Prundu Bârgăului, percheziționată. Patronul a fost reținut. Instala, fără autorizație, sisteme de pază și protecție

0 663

Polițiștii Serviciului de Ordine Publică, ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale și Criminalistic au pus joi în executare 2 de mandate de percheziție, la sediul unei societăți comerciale și locuința unui bărbat de 31 de ani, din Prundu Bârgăului.

Activitățile au fost desfășurate într-un dosar în care sunt efectuate cercetări pentru comiterea infracțiunii de desfășurarea în scop comercial de activități de pază sau protecție, de proiectare, producere, instalare și întreținere a sistemelor de alarmă împotriva efracției sau a componentelor acestora fără atestat sau fără licență de funcționare prevăzută de lege.

În urma perchezițiilor, un bărbat de 31 de ani, din Prundu Bârgăului, a fost reținut pentru 24 de ore. Acesta este bănuit că, începând cu luna septembrie 2019 și până în prezent, în calitate de administrator al unei societăți comerciale, ar fi instalat și asigurat mentenanță unor sisteme de securitate (video, alarme, control acces), pentru aproximativ 90 de persoane fizice și juridice, deși societatea nu era autorizată în acest sens.

Încasările din activitățile specifice sistemelor de securitate, desfășurate fără a deține licență în acest domeniu, se ridică la peste 179.000 de lei.

La percheziții au fost descoperite și ridicate mai multe înscrisuri cu valoare probatorie (facturi fiscale, bonuri fiscale și alte documente contabile), camere de supraveghere video, senzori de prezență, dispozitive de înregistrare și stocare a imaginilor.

Cercetările în acest caz continuă de polițiștii Serviciului de Ordine Publică, în vederea documentării întregii activități infracționale.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More