Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Firme acuzate de evaziune fiscală. Șase percheziții au avut loc

0 52

Poliţiştii din Maramureş au efectuat vineri şase percheziţii domiciliare şi a unor vehicule şi au pus în aplicare un mandat de aducere. A fost vizat un bărbat din Sighetu Marmaţiei, bănuit de comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

 La data de 28 octombrie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Maramureş au efectuat şase percheziţii pe raza localităţii Sighetu Marmaţiei, la sediul social şi punctele de lucru ale unor societăţi comerciale precum şi la domiciliile unor persoane fizice bănuite că ar fi implicate în activitatea infracţională.

Din cercetările efectuate a reieşit că în perioada martie – iunie a.c., bănuitul, deşi nu deţine atestat şi nu este cuprins în lista auditorilor energetici, a falsificat mai multe certificate de performanţă energetică ce au fost folosite în scopul vânzării, cumpărării sau închirierii unor imobile de pe raza municipiului. Veniturile obţinute din activitatea infracţională nu au fost evidenţiate în documente contabile şi nici declarate organelor fiscale.

În urma percheziţiilor au fost identificate şi ridicate în vederea continuării cercetărilor aparatura şi sistemele folosite la falsificarea certificatelor de performanţă energetică, documente şi înscrisuri privind încasarea unor sume de bani rezultaţi din comercializarea documentelor falsificate, calculatoare, memorii externe precum şi documente ce prezentau indicii de falsificare.

Sub coordonarea procurorului de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureş, poliţiştii continuă cercetările, sub aspectul comiterii infracţiunilor de evaziune fiscală, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More