Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Firme de construcții din Cluj, anchetate de DIICOT pentru evaziune fiscală

0 72

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea și procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Oradea au efectuat 32 de percheziții în județelele Bihor, Cluj, Alba, Sibiu, Galați și în București, la sediile unor societăți comerciale și la domiciliile administratorilor acestora.

Potrivit unui comunicat al IGPR, acțiunea a vizat destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracţiunilor de spălare de bani și evaziune fiscală cu materiale de construcții.

La activități au participat polițiști de la structurile de combatere a criminalității organizate din București, Cluj- Napoca, Alba Iulia și Galați.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2011-2014, membrii grupării ar fi înfiinţat circuite evazioniste formate din 12 societăți comerciale de tip fantomă, autohtone și din spațiul intracomunitar, prin intermediul cărora ar fi generat facturi fictive, în vederea eludării plății T.V.A. și a altor obligații fiscale datorate bugetului de stat, dar și pentru obţinerea unor preţuri competitive în urma eludării T.V.A., pentru mărfurile care ar fi fost comercializate prin aceste circuite evazioniste.

Există suspiciunea că alte cinci societăți comerciale care au aderat la gruparea infracţională ar fi beneficiat de deducerile ilegale respective.

Prejudiciul cauzat astfel bugetului de stat este de 53.698.957 de lei, reprezentând T.V.A. și impozit pe profit.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate în vederea cercetărilor laptop-uri, hard-disck-uri, stik-uri de memorie și documente contabile, aparținând firmelor implicate în circuitul evazionist.

La activități au participat și specialiști A.N.A.F..

Suportul de specialitate a fost asigurat de Serviciul Român de Informații.

Cercetările continuă, pentru stabilirea întregii activități infracționale.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More