Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Firme luate la control de poliția economică

0 974

47 de societăți comerciale verificate în acest weekend, în cadrul unor acțiuni organizate de polițiștii de investigare a criminalității economice, transmit cei de la IPJ Maramureș.

În sâmbăta și duminica care tocmai au trecut au fost efectuate mai multe controale la sediile unor  societăți comerciale și la persoane fizice, în cadrul unor acțiuni organizate de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice.

Scopul activităților a fost prevenirea, descoperirea și sancționarea faptelor ilicite săvârșite în domeniul comerțului cu produse alimentare și nealimentare, însă activitățile au vizat şi verificarea modului în care sunt aplicate măsurile pentru prevenirea răspândirii COVID-19.

 Sâmbătă au fost verificate 21 societăți comerciale și trei persoane fizice în zona Sighetu Marmației și zona Baia Mare, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale. Activitățile au continuat duminică, când au fost verificate alte 23 de societăți comerciale din Baia Mare.

De această dată au fost aplicate cinci sancțiuni. Cele mai multe sancțiuni au fost aplicate pentru încălcări ale prevederilor O.U.G. nr. 28/1999 și Legii nr. 12/1990. Valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de 31 000 de lei. De asemenea a fost ridicată în numerar suma de aproximativ 3500 de lei, notează cei de la IPJ Maramureș.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More