Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Firmele de panificație luate la puricat de polițiști la Cluj

0 45

paine someseanul

Poliţia Română a demarat la data de 1 septembrie a.c. o amplă acţiune de prevenire şi combatere a ilegalităţilor în domeniul producerii, prelucrării, achiziţionării şi comercializării produselor cerealiere şi de panificaţie.

A fost depistată o infracţiune de înşelăciune cu privire la calitatea mărfurilor, și s-au aplicat 156 de sancţiuni contravenţionale. Valoarea totală a sancţiunilor contravenţionale aplicate se ridică la 148.240 lei, iar valoarea bunurilor ridicate în vederea confiscării este de 3.155 lei.

În urma controlului la o brutărie, s-a constatat că se fabrica şi comercializa „franzelă neagră feliată-produs natural pe vatră”, având trecute ca ingrediente pe ambalaj şi în reţetar: ,,făină neagră de grâu, apă potabilă, drojdie şi sare iodată”, iar în fapt pentru fabricarea franzelei negre se folosea făină de grâu de o calitate inferioară şi aditivi chimici, produsul fiind prezentat ca natural.

Totodată, s-a procedat la cântărirea a două loturi de produse existente pe stoc, respectiv ,,franzelă feliată şi ambalată de 700 grame”, unde din 30 de bucăţi cântărite, doar 7 bucăţi aveau cantitatea de 700 grame, iar celelate de 23 bucăţi erau sub gramajul legal.

De asemenea, din lotul de 17 bucăţi ,,franzelă albă feliată şi ambalată de 500 grame”, doar o bucată avea gramajul înscris pe etichetă, restul fiind sub gramaj.

La o societate comercială din Cluj-Napoca, având ca principal obiect de activitate producerea şi comercializarea produselor de panificație, poliţiştii au constatat că administratorul societăţii, a desfăşurat activităţi de comercializare a produselor de panificatie respectiv, pâine şi produse de patiserie, fără a respecta conditiile igienico-sanitare, multe din produse nefiind etichetate sau având termenul de valabilitate expirat.

Administratorul societăţii a fost sancţionat conform O.G. 21/1992 cu amendă în cuantum de 60.000 lei, confiscarea în vederea distrugerii a cantitatii de 140 kg produse de panificatie, reprezentand paine si produse de panificatie- marfă expirată şi alterată, precum şi suspendarea activităţii societăţii pe o perioada de 3 luni.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More