Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Fiul omului de afaceri dejean Ioan Tecar implicat în circuitul mitei de la Consiliul Județean Cluj

13 71

cristian florin tecar

Tot mai multe amănunte încep să apară în legătură cu presupusa rețea de dare și primire de mită în care este implicat Horea Uioreanu, fostul președinte al Consiliului Județean Cluj.

Potrivit declarațiilor martorilor audiați de procurori, în rețeaua șpăgarilor președintelul CJ Cluj apare și numele lui Ioan Tecar, care ar fi trimis un plic cu bani pentru Horea Uioreanu prin intermediul fiului său, Florin Tecar.

Emil Mirel Mocan, șoferul lui Horea Uioreanu a declarat în fața anchetatorilor că în anul 2013 a primit un plic de la Florin Tecar, pe care l-a predat apoi lui Răzvan Pop, cel care ținea evidența șpăgilor primite de președintele CJ Cluj.

”Aşa cum am declarat anterior, la data respectivă mă aflam în faţa CJ Cluj unde fumam o ţigară. Nu îmi amintesc exact dacă din clădirea Consiliului Judeţean sau din parcare, a venit la mine un tânăr de aproximativ 25 de ani care mi-a spus să-l însoţesc, fără a-mi da explicaţii. M-am dus cu persoana respectivă cu autoturismul acestuia, marca Audi A8 de culoare neagră, în apropiere, pe Calea Dorobanţilor, unde mi-a înmânat un plic spunându-mi că este pentru domnul preşedinte Horea Uioreanu. Am luat plicul, după care am fost adus de către acea persoană în parcarea Consiliului Judeţean Cluj”, a declarat Emil Mocan, conform știridecluj.ro.

”Eu am primit un plic în care mi s-a spus că este o sumă de bani fără să mi se spună în ce cuantum, spunându-mi doar că este pentru preşedintele Horea Uioreanu. L-am întrebat pe Răzvan Pop dacă să-i las lui plicul cu bani, iar acesta mi-a spus că să i-l dau lui, lucru pe care l-am şi făcut”, a mai declarat şoferul lui Uioreanu, potrivit sursei menționate.

Spusele lui Emil Mocan sunt susținute și de Răzvan Pop.

”Din câte ştiu eu, Uioreanu Horea se foloseşte de şoferul Mocan Emil, zis Băluţ, pentru primirea unor sume de bani de la unii oameni de afaceri. În concret ştiu de la Mocan Emil că, în vara -toamna anului 2013, acesta a luat un pachet ce conţinea suma de 30.000 de lei de la numitul Tecar, patron al societăţii Samus Construcţii SRL Dej sau de la un intermediar al acestuia.”

 

Foto: Facebook.
Comentarii