Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Fiul unui polițist-erou, angajat acum la IPJ Bistrița-Năsăud

0 79

??????????

Are 24 de ani, este din Bistriţa şi începând cu data de 1 ianuarie poartă cu mândrie uniforma de poliţist în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa Năsăud.

Este vorba despre agentul de poliţie Rusu Valerian, un tânăr ambiţios, inteligent şi cu o educaţie aleasă, căruia i s-a oferit şansa să ducă mai departe misiunea tatălui său, subofiţer în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa Năsăud, care a decedat, la numai 33 de ani, în urma unui accident de circulaţie, produs în anul 1993, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu.

Tânărul poliţist este absolvent al Colegiului Tehnic INFO-EL Bistriţa, profilul Matematică-Informatică, iar în perioada 2010-2014 şi-a desfăşurat activitatea în cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa, în calitate de pompier voluntar, dând dovadă de mult curaj şi spirit de sacrificiu în îndeplinirea misiunilor.

Marcat de pierderea prematură a tatălui, la o vârstă la care un copil are, poate, cea mai nevoie de ambii părinţi, fiul eroului poliţist căzut la datorie este onorat să îşi desfăşoare activitatea în cadrul Poliţiei Române, dorind să se dezvolte profesional şi să se dedice apărării intereselor comunităţii, fiind conştient, totodată, de responsabilitatea care apasă pe umerii lui.

Încadrarea pe funcţia de subofiţer a tânărului bistriţean în cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală Bistriţa, Postul de Poliţie Comunal Şieuţ, a fost posibilă datorită Ordinului viceprim-ministrului pentru securitate naţională, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, din data de 13 martie 2014, privind măsurile de sprijin acordate poliţiştilor încadraţi într-un grad de invaliditate şi familiilor acestora, precum şi familiilor poliţiştilor decedaţi.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More