Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Flash-mob împotriva traficului de persoane la Zalău

0 51

Aproximativ 1.000 de elevi și profesori din Zalău au manifestat luni public împotriva traficului de persoane, printr-un flash-mob organizat în cadrul proiectului „Nu ești de vânzare – Stop traficului de persoane!”, inițiat de Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE) Sălaj, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar General (ISJ).

Timp de patru minute, participanții ce purtau pancarte cu mesaje precum „Ființele umane nu au preț”, „Sclavia încă există”, „Nu ești de vânzare” sau „Eu îmi aleg destinul”, au stat nemișcați, în tăcere, pentru a trage astfel atenția asupra fenomenului menționat.

„Pentru al cincilea an consecutiv ne-am întâlnit astăzi în această locație pentru a marca lupta noastră împotriva traficului de ființe umane, o luptă pe care o susținem și prin intermediul căreia dorim să atragem un semnal de alarmă în rândul populației cu privire la amploarea acestui fenomen care, din păcate, se face simțit și la noi în județ. Numărul participanților este în jur de 1.000 de elevi și profesori”, a declarat luni, pentru AGERPRES, Melania Gârdan, directorul CJRAE Sălaj.

Potrivit sursei citate, acțiunea s-a desfășurat și în orașele Șimleu Silvaniei, Jibou și Cehu Silvaniei.

„Sperăm ca efortul nostru că aibă ecou în rândul populației și în modul acesta să contribuim semnificativ la prevenirea traficului de persoane”, a conchis Melania Gârdan.

Proiectul de prevenție a traficului de persoane își propune motivarea și conștientizarea tinerilor cu vârste cuprinse între 14 și 19 ani din unitățile de învățământ din județul Sălaj să se informeze și să ia atitudine în fața fenomenului traficului de persoane.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More