Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Floriile, sărbătorite la Dej printr-un concert de pricesne – FOTO/VIDEO

0 71

Biserica Ortodoxă ”Sfânta Treime” din Dej a găzduit duminică seara un încântător concert de pricesne, organizat cu prilejul Sărbătorii Floriilor.

La evenimentul organizat de Protopopiatul Ortodox Dej, cu susținerea Primăriei Municipiului Dej, au răspuns invitației organizatorilor sute de credincioși atât din Dej, cât și din localitățile învecinate Dejului, iar atmosfera a fost una de mare sărbătoare.

Cântecele bisericești au umplut de bucurie și emoție sufletele celor prezenți, care au fost încântați să-i asculte, preț de aproape două ore, pe cei de la Corala ”Armonia” a Centrului Cultural ”Arta” Dej (dirijor: Doina Sima Minea) și soliștii vocali Anca Suciu, Zina Doboș, Cristina Beldean Moșuțan, Mădălina Mârza, Alina Zanc, Ioana Breda Morar, Ioan Dordoi și Felix Gălan. Printre pricesne, iar Mariana Reman a recitat câteva poezii cu caracter religios.

Tot în cadrul acestui eveniment, protopopul Ioan Buftea și preotul Ioan Bolbos a premiat elevii profesorii și preoții din Dej și de la școlile din comunele învecinate, care au participat la un concurs școlar pe teme religioase.

La finalul concertului, protopopul Ioan Buftea i-a invitat pe toți cei prezenți să cânte împreună ”O, măicuță sfântă”.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1119836618079104.1073742228.467241263338646&type=3

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More