Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Florin Benea a fost condus pe ultimul drum de rude, prieteni și colegii din cadrul ISU Cluj. Andrei Andreicuț s-a rugat și el la căpătâiul paramedicului SMURD – VIDEO

0 111

Râuri de lacrimi s-au revărsat azi la capela din cimitirul dejean Dealul Florilor, unde s-a oficiat slujba de înmormântare a paramedicului dejean de la SMURD Cluj, Florin Benea.

La slujba religioasă, oficiată de protopopul Ioan Benea alături de un sobor format din zece preoți, au participat aproximativ 300 de persoane, alături de familia paramedicului SMURD, colegii acestuia de la ISU Cluj, prieteni, vecini, cunoscuți, oficialități locale sau simpli dejeni, care au vrut să-i aducă un ultim omagiu celui care a salvat sute de vieți de-a lungul carierei.

Protopopul Ioan Buftea a dezvăluit la slujba de înmormântare faptul că seara trecută, Andrei Andreicuț,  Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a rugat la căpătâiul lui Florin Benea în capela cimitirului din Dealul Florilor, dorind să fie, nu doar cu sufletul, alături de familia greu încercată.

Cu glasul înecat de lacrimi, Protopopul Dejului a transmis celor prezenți și ultimele gânduri ale lui Florin la ultima împărtășanie, dar și mulțumiri pentru toți cei care s-au implicat activ sau cu sufletul în numeroasele campanii umanitare desfășurate pentru ajutorarea lui Florin Benea.

Printre cei amintiți în mulțumirile transmise de familie s-au aflat, pe lângă rude și colegii de la SMURD Gilău, secretarul de stat Raed Arafat, șeful ISU Cluj, Ion Moldovan, colegii de la SMURD și ISU din toată țara, primarul și viceprimarul Dejului, deputatul Cornel Itu, colegii soției de la Ad Sanitatem, artiștii care au susținut concerte caritabile și sportivii care au disputat meciuri cu scop umanitar, medicii de la clinicile din Cluj-Napoca, din Milano, unde Florin a avut operația de transplant de măduvă, și medicii de la spitalul din Târgu Mureș, unde Florin a închis ochii pentru totdeauna.

Sfâșiați de durerea despărțirii pe veci, colegii lui Florin de la ISU Cluj au cărat sute de coroane și buchete de flori până la locul de veci, unde sicriul plutonierului major de la SMURD Gilău a fost depus spre veșnica odihnă.

Citiți aici toate articolele despre Florin Benea

După o îndelungată suferință și o luptă cruntă cu o boală necruțătoare, Florin Benea s-a stins din viață luni seara pe un pat de spital din Târgu Mureș. Diagnosticat cu leucemie acută mieloidă, Florin fusese operat în vara acestui an într-o clinică din Milano, beneficiind de un transplant de măduvă osoasă, donatoare fiind chiar femeia care i-a dat viață.

După intervenția chirurgicală din Italia, Florin s-a întors acasă, la Dej, aici, însă, au apărut și complicațiile, deși inițial se spunea că operația din Italia fusese un real succes. Organismul lui Florin nu a acceptat noile celule, astfel că starea de sănătate a acestuia s-a înrăutățit. În timpul cât a fost alături de familie, Florin a mai apucat să sărbătorească alături de cei dragi aniversarea a 5 ani de la căsătoria cu Ramona, dar și ziua lui de naștere, Florin împlinind în luna octombrie 31 de ani.

„Am pierdut încă un coleg, un om care a salvat multe vieți, un luptător cu propriul destin, un prieten în adevăratul sens al cuvântului. Florin, vei rămâne mereu în amintirea noastră, a celor care luptăm zi de zi pentru ca semenii noștri să fie salvați, a salvatorilor din ISU-SMURD Cluj. Dumnezeu să te odihnească în pace!”, a transmis colonel Ion Moldovan, inspector șef al ISU Cluj.

Să-i fie țărâna ușoară și să se odihnească în pace!

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1027367323992701.1073742111.467241263338646&type=3

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More