Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Florin Cîțu anunță că prețul la benzină va scădea: Veți vedea că și prețul la pompă va fi mai mic

0 307

Deși prețul la benzină a înregistrat o creștere, premierul Florin Cîțu a anunțat că urmează și o scădere, prețul de la pompă urmând să fie mai mic.

La combustibili, scumpirea a venit din prețul petrolului internațional, care a avut o creștere. Prețul acum scade, veți vedea că și prețul la pompă va fi mai mic. De obicei este o diferență de o săptămână, două săptămâni.

Prețul în România ar fi fost mai mare dacă nu luam decizia de a elimina supraacciza introdusă de PSD. Dacă nu luam acea decizie, prețul ar fi fost mult mai mare. Astăzi, nu doar în România, prețul peste tot în lume a crescut datorită fluctuaților prețului petrolului pe piața internațională”, a spus premierul Florin Cîțu, la Digi24.

Cîțu: Este important că veniturile să crească mai mult ca prețurile

Premierul a explicat că prețurile cresc și scad, dar cel mai important este ca veniturile să fie totuși mai mari decât creșterile pe care le înregistrează prețurile.

Noi vedem ce se întâmplă acum, dar dacă ne uităm la o evoluție, prețurile cresc, scad, asta este într-o economie de piață.

Ceea ce este important, este ca veniturile să crească mult mai repede decât prețurile. Și asta înseamnă că ne păstrăm puterea de cumpărare.

În România, anul acesta veniturile au crescut mai repede decât prețurile. Prețurile au o medie de creștere de 3%, iar veniturile în sectorul privat au crescut cu 7,5%, aproape 8%. Prețurile au crescut cu 3%”, a mai precizat premierul.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More