Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Florin Iordache s-a spălat pe mâini și și-a dat demisia din fruntea Ministerului Justiției

0 59

Florin Iordache și-a anunțat joi, în cadrul unei conferințe de presă, demisia din funcția de ministru al Justiției.

Acesta a declarat în fața jurnaliștilor că demersurile sale în fruntea ministerului au fost legale și constituționale, dar că renunță la funcție în urma presiunilor făcute de către sutele de mii de protestatari care au ieșit în stradă în ultima săptămână.

Florin Iordache: „Buna ziua. Am de făcut o declarație de presă. De când am venit la minister am făcut o serie de demersuri legale pentru a îndrepta nişte situaţii. Pentru opinia publică nu a fost suficient, prin urmare, am hotărât să îmi înaintez demisia din funcţia de ministru al Justiției”.

Dimineață, Ministrul Justiției a precizat că va anunța mai târziu decizia cu privire la mandatul său, după ce va discuta cu premierul Sorin Grindeanu.

Miercuri, premierul Sorin Grindeanu a informat că va anunța decizia sa în privința lui Florin Iordache după ședința de joi a Guvernului.

„O să am o discuție cu dânsul în seara asta sau mâine dimineață, iar mâine, după ședința de Guvern, mâine după-masă, o să vă anunț ce decizie am luat. (…) Decizia mea e luată”, a spus Grindeanu.

El a arătat că a avut discuții și cu reprezentanții PSD cu privire la situația ministrului Florin Iordache.

„Este un Guvern (…) politic, dar există momente în care fiecare dintre noi trebuie să luăm decizii. Am avut discuții cu liderii politici. Liderii politici și-au spus — (…) unii dintre ei — punctul de vedere. (…) Această primă discuție pe care o aștept din partea domnului Iordache, de data asta mai mult și pe ceea ce s-a întâmplat prin decizia Curții Constituționale și pe ceea ce se va întâmpla și mâine, dar nu schimbă în niciun fel decizia”, a precizat premierul.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More