Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Focar de infecție COVID-19 la Reteag. Mai multe persoane pozitive după o adunare religioasă

6 26.734

O adunare religioasă la care au participat mai multe persoane, organizată în casa unui localnic din Reteag, a dus la existența unui adevărat focar de infecție în localitate cu noul coronavirus.

Săptămâna trecută, la Spitalul Municipal Dej, s-au prezentat doi adulți din Reteag, soț și soție, femeia având nevoie de îngrijiri medicale din cauză că se simțea rău. Aceasta a fost internată, ulterior fiind internat și soțul acesteia, ambii având simptome specifice noului coronavirus.

Tot la spitalul din Dej a fost internată o tânără de 15 ani, și aceasta fiind ulterior testată pentru COVID-19. Și în cazul acesteia, dar și în cazul celor doi adulți internați anterior testele au ieșit pozitive.

Mai apoi, din aceeași localitate bistrițeană s-au prezentat la medic alte persoane, toate având aceleași simptome. Dacă o parte dintre aceștia erau în legătură cu primii confirmați, alții erau doar vecini ai acestora.

Potrivit unui cadru medical din localitate, toți prezentau aceleași simptome, astfel că au fost trimiși pentru investigații medicale la Bistrița, fiind în același timp sesizată și Direcția de Sănătate Publică.

Reprezentanții acesteia au confirmat ieri alte două cazuri de infectări cu COVID-19, între timp alte teste, pentru alți pacienți, fiind în curs de analizare.

Numărul mare de cazuri confirmate, dar și suspecte, din aceeași localitate a trezit semne de întrebare în rândul autorităților, care au declanșat ancheta în localitate, dar și la cabinetele medicale din Reteag.

Astfel s-a descoperit faptul că o parte dintre cei infectați ar fi participat la o reuniune religioasă a penticostalilor, adunare organizată la unul dintre localnici acasă, pastorul penticostal Flaviu Almași, după ce Biserica Penticostală din localitate nu a primit avizul Direcției de Sănătate Publică pentru astfel de manifestări.

Conform localnicilor, la această adunare ar fi participat aproximativ 30 de persoane, nu doar din Reteag, ci și din alte localități și chiar din județul Suceava.

În acest moment, Direcția de Sănătate Publică a extins ancheta, aproximativ 70 de persoane, apropiate ale celor deja confirmați pozitivi, fiind puse în izolare la domiciliu. Dintre acestea, o parte s-au prezentat și azi la spital cu simptome specifice infectării cu noul coronavirus.

Grav este faptul că de la data adunării religioase ilegale și până la acest moment toate persoanele care au participat au umblat nestingherite prin comună, ajungând chiar și la Dej sau la Beclean la cumpărături. Sătenii povestesc că s-au întâlnit pe stradă chiar și cu cei care trebuia să stea în izolare la domiciliu și acum se tem pentru propria lor sănătate.

Între timp, procurorii au deschis ancheta penală pe numele celui care a organizat la el acasă adunarea religioasă, acesta fiind cercetat pentru combaterea zădărnicirii bolilor.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

 1. Selu spune

  Stimata doamna Maxim, va rog sa va interesati in ce data a avut loc intrunirea religioasa, deoarece la data intrunirii adica 11 03 2020 era permisa intrunirea unui numar de maxim 100 persoane. Nu a fost nimic ilegal. Urat este faptul ca dumneavoastra aduceti afront cultului penticostal care nici macar nu are de aface cu acest lucru. In aeeasi data cat si dupa la bisericile ortodoxe au avut loc slujbe, dar ei au fost legal, asai?
  Si in plus de ce nu amintiti faptul ca oamenii aceeiaerau TIGANI, pe care autoritatile trebuia sa-i supravegheze ca sa respecte carantina dar nu au facut-o

  1. Anonim spune

   A

  2. Anonim spune

   Mars in Evul Mediu cu superstitiile tale, tu cu toti iubitorii de prieteni imaginari din ceruri

  3. Daniel spune

   Subscriu….bine punctat!

 2. Anonim spune

  *comentriu injurios șters*

 3. Petrescu spune

  Pentru SELU :Cum de scrii comentarii din moment ce nu stii sa citesti ? Dna Maxim a scris clar ca acestia nu au primit aprobare pentru a tine asa zisa slujba in biserica penticostala tiganeasca iar in alt articol a scris ca aceasta a avut loc pe 30 martie.Problema este cu totul alta,in judetul Bistrita-N. cel mai mare focar de infectie cu COVID-19 a fost declansat de membrii iresponsabili ai cultului penticostal la Reteag.La fel si in jud.Cluj ,la Cetan,langa Dej. Nu va spune nimic acest lucru ,aparator al acestui cult ? Majoritatea,persoane inculte,care se plimba prin toata lumea ,nu respecta regulile comunitatii,nu-i intereseaza nimic,neavand televizoare si aparate radio,traind ca in evul mediu cum bine spunea un comentator.Acestora ar trebui sa li se aplice pedepse din acest ev.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More