Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Focar de infecție COVID la Dej. Aproape 40 de cazuri confirmate în comunitățile de romi

0 9.721

Epidemia de coronavirus pare a fi scăpată de sub control în ultimele zile la Dej, unde s-a înregistrat o explozie de cazuri confirmate.

După ce zilele trecute numărul de persoane de etnie romă confirmate cu infecția cu COVID-19 a cunoscut o îngrijorătoare creștere, autoritățile locale și județene au ținut sub strictă supraveghere comunitățile de romi, însă cazurile pozitive au tot apărut.

Astfel, după ce 11 persoane au fost deja confirmate pozitive, în 29 aprilie, prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean, a venit la Dej pentru a avea o întâlnire cu factorii de decizie locali și aceștia au decis ca aceste comunități de romi să fie ținute sub stricta supraveghere a forțelor de ordine.

Între timp, Direcția de Sănătate Publică Cluj a prelevat probe de la contacții celor confirmați pozitiv, fiind testate aproximativ 100 de persoane.

Iar astăzi au venit și rezultatele: nu mai puțin de 26 de persoane au fost confirmate cu COVID-19, acestea fiind preluate de la domicilii și transportate la spital în Cluj-Napoca.

Este vorba despre persoane din comunitățile de romi din zona Sărata, străzile Macazului (Dej Triaj), Călugăreni, Pomilor, Brândușei (Țiganșor), Nicolae Iorga sau Mihai Viteazu, acestea fiind cazuri confirmate în ultimele zile.

Astfel, numărul celor confirmați în aceste comunități se apropie până în acest moment de 40 de persoane, însă situația poate fi chiar mai gravă. Sunt așteptate rezultatele testelor și pentru alte persoane, iar restul familiilor acestora sunt păzite de echipaje de la poliția locală și națională pe parcursul nopții pentru a nu părăsi domiciliile.

Autoritățile desfășoară și o anchetă penală la Dej, pentru zădărnicirea combaterii bolilor, după ce o parte dintre aceste persoane au participat la o adunare religioasă la un dejean acasă.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More