Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Focar de infecție la Institutul Oncologic din Cluj. Trei cadre medicale și 17 pacienți confirmați

0 952

Încă trei pacienți de la Institutul Oncologic din Cluj-Napoca au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19. Numărul cadrelor medicale infectate a ajuns la 3 în instituția medicală.

După ce vineri, 10 aprilie, au fost confirmați ca fiind infectați cu noul tip de coronavirus 14 pacienți și două cadre medicale de la Institutul Oncologic ”Ion Chiricuță” din Cluj-Napoca, în ultimele zile au mai fost efectuate alte câteva sute de teste, iar numărul persoanelor infectate a crescut.

Astfel, luni dimineața erau infectate deja 20 de persoane. Dintre acestea, un medic psiholog, două asistente și 17 pacienți, toți aceștia fiind asimptomatici.

”La Institutul Oncologic s-au testat în total 947 persoane până în prezent. S-au descoperit 20 de pozitivi asimptomatici, dintre care 3 cadre medicale (2 asistente medicale și psihologul)”, transmite prefectul Mircea Abrudean.

Conform acestuia, toate kiturile de testare utilizate pentru aceste teste au fost achiziționate din sponsorizări. Este vorba despre aproximativ 150.000 de lei, având în vedere că un kit de testare costă în jur de 150 de lei.

Prefectul județului Cluj anunță că Direcția de Sănătate Publică desfășoară o anchetă epidemiologică, pentru a stabili care ar fi fost pacientul 0 în cazul infectărilor de la Institutul Oncologic, dar și persoanele contacți direcți ai celor deja confirmați.

Testările la Institutul Oncologic nu au fost finalizate, alți pacienți dar și persoane din cadrul corpului medical urmând să fie testate și azi și în zilele următoare.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More