Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Focarul de Ebola se extinde: ”A scăpat de sub control”

0 23

ebola_virus_guinea

Potrivit unei avertizări emise de directorul de operațiuni al organizației Medici Fără Frontiere, Bart Janssens, focarul de Ebola din Africa de Vest se extinde și în alte țări.

„Această epidemie este fără precedent, absolut scăpată de sub control, iar situația se înrăutățește, deoarece se extinde, mai ales în Liberia și Sierra Leone, cu focare foarte importante”, a declarat Janssens.

„Suntem extrem de preocupați de turnura pe care a luat-o situația în special în aceste două țări unde există o lipsă importantă de vizibilitate a epidemiei”, a adăugat el.

Epidemia, în curs de la începutul anului, a fost declarată pentru prima dată în Guineea înainte de a se extinde în Liberia și apoi în Sierra Leone, două țări vecine, care, la 23 iulie, totalizau 1.201 de cazuri, dintre care 672 mortale, potrivit ultimului bilanț al OMS.

Virusul Ebola se transmite prin contact direct cu sângele, fluidele biologice sau țesuturile persoanelor sau animalelor infectate și în prezent nu există niciun vaccin aprobat împotriva ei.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More