Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Focuri de arma in contrabanda cu tigari de la granita cu Ucraina

0 53

 In dimineata zilei de 05 februarie a.c., o patrula a politiei de frontiera din cadrul SPF Viseu de Sus, aflata in misiune, a efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control, pe DN 18, pe raza localitatii Viseu de Jos, un autoturism marca Chrysler, cu numere de inmatriculare specifice Italiei.

La observarea echipajului politiei de frontiera, conducatorul auto a abandonat masina si a fugit, favorizat fiind de zona impadurita.

In interiorul autoturismului, politistii de frontiera au descoperit 8 colete ambalate in folie de culoare neagra in care se aflau 4000 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de aproximativ 35.000 lei, care au fost ridicate in vederea confiscarii.

In continuarea cercetarilor s-a stabilit ca tigarile apartin lui Vasile B., de 26 ani, din localitatea Valea Viseului. Acesta este cercetat de politistii de frontiera pentru savarsirea infractiunilor de contrabanda si detinerea de catre orice persoana in afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul Romaniei a produselor accizabile supuse marcarii, potrivit titlului VII, fara a fi marcate sau marcate necorespunzator ori cu marcaje false peste limita a 10.000 de tigarete.

Si politistii de frontiera din cadrul Sectorului PF Valea Viseului, judetul Maramures, au descoperit si confiscat 1.980 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de peste 17.000 lei, pe care mai multe persoane intentionau sa le introduca ilegal in tara.

Deoarece persoanele in cauza nu s-au supus somatiilor legale prin voce, lucratorii nostri au folosit, conform legii, armamentul din dotare, fiind trase cinci focuri de avertisment in plan vertical.
Barbatii au abandonat coletele si, profitand de terenul muntos impadurit, au incercat sa fuga.

In prezent se efectueaza cercetari in vederea identificarii tuturor persoanelor implicate si documentarii intregii activitati infractionale, la final urmand a fi luate masurile legale ce se impun.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More