Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Focuri de armă la frontieră. Contrabandiștii au reușit să fugă

0 146

Poliţiştii de frontieră din Sighetu Marmației au confiscat aproape 16.000 de pachete cu țigări, în valoare de aproximativ 187.000 lei. Contrabandiștii au reușit să fugă, chiar dacă polițiștii au tras mai multe focuri de armă.

Vineri, în jurul orei 2:40, polițiștii au observat în apropierea frontierei de stat, în apropierea localității Straja, județul Suceava, mai multe persoane, care se deplasau dinspre Ucraina către interiorul țării, transportând în spate colete voluminoase.

Oamenii legii au acționat pentru interceptarea acestora, somându-i vocal, însă acestea nu s-au supus, dimpotrivă, au abandonat coletele și au fugit spre teritoriul statului vecin.

Pentru reținerea persoanelor respective, polițiștii de frontieră au tras mai multe focuri de avertisment în plan vertical, însă acestea tot nu s-au oprit, trecând pe teritoriul statului vecin.

Țigările confiscate, în valoare de aproximativ 187.000 lei

În cel mai scurt timp, au fost anunțate şi autoritățile ucrainene despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră, concomitent cu dispunerea unor măsuri de supraveghere și cercetare a zonei.

La fața locului au fost descoperite douăzeci și două de colete cu țigări de proveniență ucraineană, care au fost transportate la sediul sectorului, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 15.970 pachete cu țigări, în valoare de aproximativ 187.000 lei.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă în formă agravantă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, precum și în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activități infracționale.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More