Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Focuri de armă la Sighetu Marmaţiei – VIDEO

0 50

pistol

În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au desfăşurat mai multe acţiuni specifice pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în urma cărora au descoperit 28.360 pachete de ţigări de provenienţă ucraineană ce urmau a fi introduse ilegal pe piaţa neagră de desfacere din România. 

Drept urmare, doi cetăţeni ucraineni au fost reținuți şi sunt cercetaţi pentru contrabandă, iar întreaga cantitate de ţigări, în valoare de peste 250.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării. Pentru reținerea  unuia dintre autoturismele implicate care nu s-a supus somațiilor legale, poliţiştii de frontieră au tras 3 focuri de avertisment si 7 focuri spre pneuri, șoferul abandonând maşina în apa râului Tisa, acesta fugind  pe teritoriul statului Ucrainean.

SIGHET: Sapte gloante in pneurile unei masini
Azi noapte, în jurul orei 01.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Sighet au observat o autoutilitară marca Ford, cu numere de înmatriculare specifice Marii Britanii, care se îndrepta în mare viteză de la frontiera de stat către localitatea Tisa. Lucrătorii noştri au procedat la interceptarea maşinii moment în care şoferul a virat pe o stradă din localitate îndreptându-se spre râul Tisa.
Poliţiştii de frontieră au efectuat somaţiile legale prin voce şi deoarece conducătorul auto nu s-a supus, lucrătorii noştri au tras trei focuri de avertisment în plan vertical şi şapte focuri spre pneurile microbuzului, cu respectarea prevederilor legale. Ajuns pe malul românesc al râului, şoferul a intrat cu maşina în apa după care, împreună cu o altă persoană, au abandonat autoutilitara, trecând înot pe malul ucrainean. Imediat au fost anunţate şi autotităţile de frontieră ale statului vecin în vederea cercetării în comun a evenimentului. La controlul efectuat asupra autoutilitarei au fost descoperite 25.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană în valoare de aproximativ 220.000 lei. În cauză se efectuează cercetări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale. Microbuzul folosit la activitatea infracţională a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor iar întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.

Doi ucraineni au abandonat microbuzul cu tigari si s-au ascuns intr-un birt
Ieri, 26 iulie a.c., în jurul orei 13.00, o patrulă a poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului PF Rădăuţi a observat în trafic, pe raza localităţii Siret, jud. Suceava, o autoutilitară suspectă că transportă ţigări de provenienţă ucraineană. Lucrătorii noştri, au procedat la urmărirea microbuzului până în autogara din localitate unde cele două persoane aflate în maşină, au încercat să scape de organele legii, abandonând maşina şi încercând să intre într-un bar din apropiere. Acestea au fost reţinute de poliţiştii de frontieră şi identificate ca fiind cetăţeni ucraineni Vasyl S. şi Luchika S. cu vârste de 38 respectiv 31 de ani. La controlul efectuat asupra autoturismului, poliţiştii de frontieră au descoperit sub scaune, în spatele scaunelor precum şi în compartimentul pentru bagaje 900 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană în valoare de 8.100 lei. Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar cei doi cetăţeni ucraineni sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă în formă agravantă, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Cinci baxuri cu tigari abandonate pe granita
Şi lucrătorii din cadrul Sectorului PF Brodina au descoperit în apropierea frontierei de stat, în vegetaţie, cinci baxuri cu ţigări. În urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 2460 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană în valoare de 24.600 lei. Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării iar în cauză se efectuează cercetări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More