Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

VIDEO – Focuri de armă și explozii la Paris, soldate cu peste 100 de morți. Franța și-a închis granițele

0 72

Focuri de armă și chiar și o explozie s-au auzit vineri seară în centrul Parisului, nu departe de zona în care a avut loc atentatul terorist de la Charlie Hebdo.

Potrivit presei franceze există deja 10 morți și cel puțin tot atâția răniți, după ce persoane necunoscute au deschis focul în zona unui restaurant.

Incidentul a avut loc în jurul orei 21, ora Franței. Oficiali francezi au declarat că a fost și o explozie în zona Stade de France, însă nu se știe deocamdată dacă cele două evenimente sunt corelate.

Potrivit polițiștilor care au intervenit imediat la fața locului, unul dintre suspecți a scăpat, populația fiind sfătuită să părăsească imediat zona.

Martorii oculari au declarat că au auzit tiruri de Kalașnikov. Poliția și salvarea au ajuns la fața locului. Schimbul de focuri a avut loc în centru, iar exploziile au avut loc în cartierul Saint-Denis, pe bulevardul Voltaire, la câteva momente după aceea.

Unele surse vorbesc despre patru morți și mai mulți răniți. Un ziarist de la Liberation spune că este un adevărat „coșmar”. Cel puțin două persoane ar fi deschis focul în barul Carillon, după care ar fi reușit să fugă.

ACTUALIZARE

Conform oficialilor poliției pariziene, s-au înregistrat cel puțin 18 decese.

Explozia din zona stadionului din Paris a avut loc în timpul desfășurării unui meci de fotbal între Franța și Germania

Potrivit presei franceze au avut loc și luări de ostatici la o sală de concerte.

În zona stadionului unde se desfășura amicalul Franța- Germania au fost auzite trei explozii. Președintele Francois Hollande a fost evacuat în condiții de siguranță.

ACTUALIZARE 00:00

Există cel puțin 26 de decese confirmate până la această oră. Alte zeci de persoane sunt rănite.

La o sală de concerte există aproximativ 60 de persoane luate ostatice de către atacatori necunoscuți.

ACTUALIZARE 00:10

Numărul persoanelor decedate ar depăși 40 după cum informează presa franceză.

Pe Stade de France sunt 60.000 de spectatori care așteaptă să fie evacuați în siguranță.

Francois Hollande a solicitat o întâlnire de urgență a tuturor factorilor de decizie.

Până acum se confirmă că au existat trei atacuri armate și cel puțin trei explozii prin atentate sinucigașe.

ACTUALIZARE 00:20

Poliția franceză vorbește despre 100 de persoane ostatice la sala de concerte Bataclan unde avea loc un concert rock al trupei Eagles of Death Metal.

ACTUALIZARE 00:37

S-au anunțat 20 de morți și în zona concertului de la Bataclan. Aceștia se adaugă celor 40 de decese confirmate în celelalte zone ale Parisului. Bilanțul ajunge astfel la 60 de morți.

Un alt atac a fost raportat în zona unui mare centru comercial din apropierea muzeului Louvre.

ACTUALIZARE 00:45

Mobilizare și solidaritate extraordinară a francezilor care-și deschid ușile caselor tuturor celor care sunt pe stradă și vor să se adăpostească.

Pe Twitter s-a creat haștagul  prin care oricine poate cere adăpost în zona unde se află ca să nu mai stea în stradă unde este pericol.

ACTUALIZARE 01:00

Președintele Francois Hollande a decretat stare de urgență în toată țara. Granițele Franței au fost închise, nimeni nu are voie să intre sau să iasă din țară. De asemenea, președintele Franței a decretat ca toate persoanele care vor fi găsite pe stradă de către forțele de ordine să fie percheziționate la sânge.

Acesta a recomandat cetățenilor să găsească imediat adăpost și să nu stea pe străzi sau în locuri publice. Președintele a solicitat intervenția forțelor armate din toată Franța în jurul Parisului și închiderea tuturor autostrăzilor și rutelor de circulație din zona capitalei.

ACTUALIZARE 01:15

Potrivit unor români stabiliți în Paris, printre victimele atacurilor teroriste din capitala Franței s-ar afla și doi cetățeni români. Informațiile nu au fost confirmate oficial, Ambasada României în Franța n-a oferit până acum informații concrete.

ACTUALIZARE 01:40

”Am primit cu durere și consternare știrea privind atacurile teroriste sângeroase care au avut loc la Paris și au îndoliat întreaga lume. Îmi exprim, în numele meu şi al poporului român, solidaritatea cu autorităţile de la Paris şi cu națiunea franceză. Aceste atacuri barbare, care au secerat viețile a zeci de oameni nevinovați, trebuie să fie un semnal pentru întreaga comunitate internațională: să arătăm și mai multă determinare în combaterea terorismului și în apărarea valorilor umanității. Dumnezeu să-i odihnească pe cei dispăruți și să-i aibă în grijă pe cei răniți!”, a scris Klaus Iohannis pe Facebook.

ACTUALIZARE: 01:52

Asaltul forțelor de ordine la sala de concerte Bataclan s-a încheiat. Doi teroriști au fost uciși de către forțele de intervenție. Deocamdată nu se cunoaște starea ostaticilor. Inițial se vorbea despre trei teroriști la Bataclan.

Până la urmă se confirmă că toți cei trei teroriști de la Bataclan au fost uciși. Potrivit poliției franceze, aceștia ar fi adepți ISIS.

De asemenea, un alt suspect reținut de polițiști susține că face parte din statul Islamic.

ACTUALIZARE 02:15

Presa franceză anunță că doar la Bataclan s-au înregistrat peste 100 de morți. Aceștia se adaugă celor 20 de morți înregistrați la atacurile armate. Șapte atacuri au avut loc în diferite zone din Paris, plus exploziile de lângă Stade de France și luarea de ostatici de la Bataclan.

ACTUALIZARE 02:43

Potrivit unui oficial francez s-au înregistrat 140 de decese, incluzând cele 100 de decese de la sala de concerte Bataclan. Alte peste 100 de persoane sunt în stare critică în spitalele din Paris.

 

 

PARIS: Breaking: Reports of shooting at restaurant in central Paris
PARIS: Breaking: Reports of shooting at restaurant in central Paris

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More