Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

VIDEO – Focuri de armă și urmăriri ca în filme. Contrabandiștii le dau dureri de cap polițiștilor de frontieră

1 210

Polițiștii de frontieră au reușit să rețină un bărbat dintr-un grup infracțional specializat în contrabandă cu țigări.

Polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit, în urma unor acțiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, 7.600 de  pachete cu țigări, de provenienţă ucraineană și au reținut un cetățean ucrainean. Pe timpul acțiunii, polițiștii de frontieră au fost nevoiți să folosească armamentul din dotare, cu respectarea prevederilor legale. 

Astfel, în data de 15 octombrie, la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Negrești Oaș – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei s-a declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări.

Undeva în jurul orei 10:00, polițiștii de frontieră au observat, pe direcția localității de frontieră Bixad, județul Satu Mare, un grup de persoane, transportând în spate colete voluminoase spre interiorul țării noastre. Oamenii legii au încercat să rețină persoanele, dar fără nici un efect. Așadar polițiștii au fost nevoiți să tragă trei focuri de avertisment în plan vertical.

Într-un final polițiștii de frontieră au reuşit să reţină, cu ajutorul cânelui de serviciu ROT, un bărbat, în vârstă de 23 de ani. Celelalte persoane, profitând de terenul accidentat și împădurit, au reușit să treacă granița. Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore.

De asemenea, la aproximativ 1.500 metri de linia de frontieră au fost descoperite 18 colete voluminoase, cu ţigări de contrabandă, care au fost transportate la sediul poliției de frontieră. În urma inventarierii a rezultat cantitatea de 6.300 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană, de diferite mărci, în valoare de 73.710 lei.  

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. Dorin spune

    dureri de cap??? nuuu…asta le este meseria…si daca si-o fac cu profesionalism au satisfactia muncii bine facute pt. care isi iau salariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More