Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Foloseau câini ciobăneşti pentru a evita poliţiştii de frontieră

0 58

tigari-general

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat peste 15.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană. În desfăşurarea acţiunii de contrabandă, unul dintre bărbaţi folosea cinci câini, rasa ciobănesc german, în vederea asigurării zonei şi pentru a semnala apariţia poliţiştilor de frontieră care executau misiuni pe acea porţiune.

Ieri, 28 februarie, la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sarasău, judeţul Maramureş, s-a declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de responsabilitate. Astfel, în jurul orei 19.00, o patrulă a poliţiei de frontieră din cadrul sectorului, aflată în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a observat mai multe persoane care au trecut prin apa râului Tisa, transportând către un imobil, de pe raza localităţii Câmpulung la Tisa, aflat în apropierea frontierei de stat, colete voluminoase.

Lucrătorii frontierei au procedat la interceptarea şi somarea prin voce a celor în cauză, moment în care bărbaţii au abandonat coletele în curtea imobilului, şi profitând de terenul accidentat s-au dispersat în direcţii diferite, fugind de la faţa locului. La cercetarea terenului, într-o anexă aparţinând imobilului mai sus menţionat, poliţiştii de frontieră au descoperit 8 colete ce conţineau ţigări de provenienţă ucraineană.

La solicitarea lucrătorilor, proprietarul imobilului, un cetăţean român în vârstă de 42 de ani, a predat coletele cu ţigări, acesta fiind condus la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor. În urma inventarierii ţigărilor a rezultat cantitatea de 6.500 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 58.500 lei. Totodată, in urma cercetărilor s-a stabilit ca bărbatul folosea cinci câini, rasa ciobănesc german, în vederea asigurării zonei în care se desfăşura acţiunea de contrabanda şi pentru a semnala apariţia echipajelor poliţiei de frontieră care executau misiuni pe acea porţiune. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, depistării tuturor persoanelor implicate in activitatea infracţională, iar întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.

Tot ieri în jurul orei 15.00, lucrători din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Valea Vişeului au observat, într-o zonă muntoasă împădurită, la aproximativ 300 m de linia de frontieră, mai multe persoane care transportau, în spate, către interiorul ţării colete voluminoase. Poliţiştii de frontiera au efectuat somaţiile legale prin voce, moment în care bărbaţii au abandonat coletele şi au fugit în direcţii diferite. Drept urmare, lucrătorii noştri au folosit armamentul din dotare, fiind tras un foc de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale. Persoanele în cauză au ignorat şi de această dată avertismentul, fugind de la faţa locului. În continuare, s-a trecut la monitorizarea zonei, concomitent cu dispunerea unor măsuri specifice în vederea depistării tuturor persoanelor implicate în activitatea infracţională.

La faţa locului, au fost descoperite 19 colete învelite în folie neagră, care conţin ţigări, de provenienţă ucraineană. În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 8.985 pachete ţigări, în valoare de 81.000 de lei. Totodată, întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se fac cercetări pentru identificarea tuturor persoanelor implicate şi documentării întregii activităţi infracţionale.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More