Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

FORZA ZU n-a fost cel mai mare concert din România. Nici cel mai tare – FOTO/VIDEO

8 6

Concert FORZA ZU Cluj Arena (28)

Anunțat ca fiind cel mai mare concert din România, FORZA ZU de sâmbătă seara de pe Cluj Arena nu s-a ridicat chiar la cele mai înalte standarde. A fost, probabil, cel mai mare concert ca număr de trupe și artiști, însă ploaia a dat peste cap planurile organizatorilor, care nu au fost nici ei la înălțime cu organizarea.

Deși inițial se anunțase că intrarea pe stadionul Cluj Arena se va face începând cu ora 15:00, porțile erau închise chiar și la 16:30. Cei mai harnici spectatori au ajuns însă la stadion chiar mai devreme de ora 15:00, pentru a fi siguri că prind un loc chiar lângă scenă, sau în cea mai bună zonă din tribune.

Iar oamenii s-au adunat, întâi cu zecile sau sutele, apoi cu miile, însă au fost nevoiți să aștepte pe la porți aproape două ore. Ba nu erau sosite brățările verzi la intrări, ba nu erau deciși organizatorii pe care porți intră femeile și pe care bărbații, pentru a trece prin filtrul de control, ba în unele cazuri nu au știut cum să deschidă căile de acces cu turnicheți.

Până la urmă, după huiduieli, injurii și o busculadă tipic românească, au intrat rând pe rând pe stadion. Bineînțeles, controlul riguros de la intrare a fost aproape inexistent.

Chiar dacă spectatorilor li s-a recomandat încă de câteva zile să vină cu pelerine de ploaie, pentru că pe stadion era interzis accesul cu umbrele, românii au făcut exact invers. Iar în timpul concertului Andrei, ”ca la meteo”,  ploaia torențială și-a făcut apariția, timp în care sute de umbrele au început să se desfacă în zona gazonului. Asta deși nu era permis accesul cu umbrele, cum nu era permis nici cu alte obiecte dure. Totuși, pe perioada concertului și-au făcut apariția și câteva torțe printre spectatori.

Cei care au respectat cerințele organizatorilor și au venit fără pelerine sau umbrele, s-au adăpostit prin tribune. Pe unde au mai găsit loc, pentru că acestea au fost aproape pline. S-au călcat oamenii în picioare pe scări și sub tribune pentru a prinde un loc ferit de ploaie, dar de unde să poată vedea, totuși, și scena.

Gazdele serii, Buzdugan și Morar, au venit ”cică” la stadion cu elicopterul, într-o uriașă doză de bere, însă, cei doi se aflau pe gazon în momentul respectiv.

FORZA ZU trebuia să fie cel mai mare concert karaoke din an, după ce organizatorii au anunțat că la fiecare melodie interpretată pe scenă spectatorii vor putea vedea pe ecrane gigant versurile cântecelor. Însă, la unele melodii versurile nu au mai apărut, la altele au mers mult înainte sau înapoi decât melodia, pentru ca în alte cazuri performanța live a artiștilor să nu mai țină cont de versurile care se succedau pe ecrane.

Și că tot veni vorba de artiști, puțini au fost aceia care chiar au reușit să impresioneze. Andra, Andreea Bănică, Anda Adam sau Lora au cam falsat, în timp ce Deepcentral, Cabron, Alina Eremia sau What’s Up nu prea s-au auzit în difuzoare.

Cele mai savurate momente au fost cele oferite de Antonia, Holograf (Dan Bitman a făcut un show superb în ciuda ploii torențiale), Nicole Cherry (care a cântat dumnezeiește în ciuda vârstei fragede) Voltaj sau Simely și Alex Velea. Un alt moment special a fost cel în care Veta Biriș a cântat împreună cu întreg stadionul ”Noi suntem români.” BUG Mafia a fost însă cea mai aclamată și așteptată trupă, deși a intrat mai târziu pe scenă și publicul deja se împuținase.

Iar pentru că am adus vorba despre public, trebuie să spunem că numărul de 55.000 de spectatori anticipat de organizatori, a fost mult mai mic. Din cauza frigului și a ploii, pe Cluj Arena n-au fost mai mult de 40.000 de suflete, cu tot cu oamenii de ordine, jandarmi sau sunetiști. Iar numărul lor a scăzut treptat cu apropierea miezului nopții.

Unul dintre momentele de vârf ale concertului, trebuia să fie imnul FORZA ZU, pentru care organizatorii au pregătit sute de baloane luminate uriașe și, cică, două tone de confetti. Baloanele au ajuns la publicul de pe gazon, dar au fost acaparate de spectatori, care au preferat să le păstreze pentru ei decât să le arunce în mulțime pentru a crea spectacol. Iar tonele de confetti nu s-au văzut aproape deloc.

Spre final, înainte de apariția lui Alex Velea pe scenă, organizatorii au împărțit gratuit spectatorilor mii de fluiere, pentru after-party, însă aceștia le-au pus în funcțiune înainte de vreme. Fără respect față de cei de pe scenă, Smiley, Delia sau Vama, fluierele au continuat să sune din ce în ce mai puternic, astfel că la un moment dat nu se mai putea înțelege om cu persoană, urechile tuturor țiuiau, iar sonorul difuzoarelor era acoperit aproape complet.

Una peste alta, concertul FORZA ZU de pe Cluj Arena a fost un eveniment viu, cu o mulțime de artiști cunoscuți, a avut parte de apreciere din partea publicului, iar spectatorii au fost mulțumiți, dar nu încântați, de ceea ce au văzut. Iar cei care au mai avut energie pentru a continua balamucul și după cele 10 ore de la intrarea pe stadion, au rămas la after-party.

Comentarii