Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Fost consilier local în primăria Gherla declarat incompatibil de către ANI

0 279

Un fost consilier local din cadrul Consiliului Local al Municipiului Gherla a fost declarat în stare de incompatibilitate de către Agenția Națională de Integritate.

Agenția Națională de Integritate (ANI) a dat publicității, în cursul acestei dimineți, un comunicat de presă în care apare numele unui fost consilier local din cadrul Primăriei Municipiului Gherla, județul Cluj.

Este vorba despre Sabo Marius Călin, care, potrivit ANI, a fost în incompatibilitate cu funcția pe care a ocupat-o. Astfel, în perioada 10 iunie 2017 – 27 aprilie 2018 acesta a exercitat funcţia de consilier local simultan cu funcţiile de administrator provizoriu, director general provizoriu, respectiv director general al unei societăţi comerciale înfiinţate de Consiliul Judeţean Cluj şi aflată sub autoritatea acestuia (societate în cadrul căreia Consiliul Judeţean este acţionar majoritar).

Persoanele evaluate au fost informate despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. SABO MARIUS CĂLIN nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare, transmit cei de la Asociația Națională pentru Integritate.

Din această cauză fostul consilier local, transmit tot cei de la ANI, este decăzut din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More