Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Fost ministru al Tineretului și Sportului, la Judecătoria Gherla. A solicitat eliberarea condiționată – VIDEO

0 195

Fostul ministru al tineretului și Sportului, Monica Iacob Ridzi, a avut în această dimineață proces la Judecătoria Gherla, prin care a solicitat eliberarea condiționată. Aceasta a fost condamnată la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul de corupţie privind organizarea Zilelor Tineretului în 2009.

Monica Iacob Ridzi a fost reprezentată azi în instanță de avocatul Tiberiu Ban, care a solicitat instanţei de judecată eliberarea condiţionată a clientei sale, motivând că aceasta a executat mare parte din pedeapsă și că suferă de anumite afecțiuni medicale. Avocatul fostului ministru a spus în fața instanței că clienta sa a desfășurat diverse activități la secţia exterioară Cluj-Napoca a Penitenciarului Gherla, invocând în sprijinul cererii sale și faptul că Iacob-Ridzi are doi copii minori.

De cealaltă parte, reprezentantul DNA a atacat cererea de eliberare condiționată, motivând că aceasta nu este una întemeiată și că nu se impune eliberarea condamnatei.

Monica Iacob Ridzi a avut parte și de sprijin moral la acțiunea în instanță de azi, în sală fiind prezent și soțul acesteia, Tiberiu Iacob-Ridzi, actualul primar al municipiului Petroșani.

Decizia instanței a rămas în pronunțare, urmând a fi anunțată în cursul zilei de azi.

 

Fostul ministru al Tineretului şi Sportului Monica Iacob-Ridzi a fost trimisă în judecată, alături de alte 11 persoane, în 3 mai 2011.

Potrivit DNA, în perioada 17 martie – 22 mai 2009, Monica Iacob-Ridzi , în calitate de ordonator principal de credite, ar fi hotărât ca, sub pretextul realizării unor manifestări de amploare la nivel naţional dedicate Zilei Naţionale a Tineretului şi externalizării serviciilor de organizare aferente, să atribuie ilegal unor firme private contracte de prestări servicii având acest obiect.

În acest scop a fost alocată firmelor Artisan Consulting SRL şi Compania de Publicitate Mark SRL suma de aproximativ 3.120.000 lei, o valoare mult mai mare decât cea solicitată şi aprobată prin buget pentru acest eveniment.

Fostul ministru al Tineretului şi Sportului a hotărât, de asemenea, în mod unilateral, ca evenimentele să fie organizate în locaţii din Bucureşti, Costineşti şi 39 reşedinţe de judeţ, în care cunoştea că structurile proprii ale ministerului ori alte entităţi publice sau private vor desfăşura manifestări de acest gen, potrivit procurorilor.

De asemenea, procurorii o acuză pe Ridzi că, ulterior declanşării cercetărilor, în 13 iulie 2009, ar fi intervenit să fie şterse din calculatoarele MTS aparţinând unora dintre coinculpaţi date informatice şi fişiere relevante cu privire la organizarea Zilei Tineretului, atât din agendele de poştă electronică, cât şi din memoria calculatoarelor, pentru a împiedica aflarea adevărului.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More