Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Fosta grefieră la Tribunalul Bistrița Năsăud reținută pentru 24 de ore de procurorii DNA

0 47

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Cluj au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 23 februarie 2017, a inculpatei

FEHER VERONICA, fost grefier la Tribunalul Bistriţa Năsăud, cu privire la săvârşirea a două infracţiuni de trafic de influenţă în formă continuată.

În ordonanţa procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

1. În perioada august 2016 – 14 februarie 2017, inculpata Feher Veronica a pretins și ulterior a primit suma de 100.000 lei și produse alimentare, de la o persoană – rudă a doi inculpați trimiși în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de omor.
Pentru această sumă de bani, inculpata i-a creat persoanei respective impresia că ar avea influență asupra magistraților din cadrul Tribunalului Bistriţa Năsăud, însărcinați cu judecarea cauzei respective, în vederea emiterii unei soluţii favorabile față de cei doi inculpați.
2. În cursul anului 2016, inculpata Feher Veronica, procedând în aceeași manieră, a pretins și primit de la o altă persoană mai multe produse alimentare.
De data aceasta, inculpata a creat impresia că ar avea influență asupra unui magistrat din cadrul Judecătoriei Bistriţa, în vederea emiterii unei soluţii favorabile față de una dintre părți.

Inculpatei Feher Veronica i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, fiind prezentată la data de 24 februarie 2017 Tribunalului Cluj, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More