Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Foştii şefi ai Poliției Bistrița-Năsăud, acuzaţi de corupţie, au solicitat pensionarea

0 56

Muresan-Hasnas-si-Closca-e1416902188920-680x365

Fostul şef al IPJ Bistriţa-Năsăud Ioan Ovidiu Mureşan şi fostul şef al Poliţiei Rutiere Roberto Hasnăş au cerut pensionarea la 49 de ani şi, respectiv, la 48 de ani, în timp ce fostul şef al Poliţiei Năsăud Leon Cloşcă a demisionat din funcţie, toţi trei fiind arestaţi pentru corupţie.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Bistriţa-Năsăud, Virginia Roşca, a declarat că cererea de ieşire la pensie a comisarului şef Ioan Ovidiu Mureşan a fost deja aprobată.

„Ioan Ovidiu Mureşan şi Roberto Hasnăş au depus cereri de ieşire la pensie, iar Leon Cloşcă a demisionat din Poliţie. În cazul domnului Mureşan, solicitarea de ieşire la pensie a fost aprobată în cursul lunii decembrie, nu cunosc exact data, iar în cazul domnului Hasnăş cererea e în curs de soluţionare. Domnul Leon Cloşcă nu putea să iasă la pensie, neavând vâsta potrivită. Dânsul a demisionat din Poliţie”, a spus Roşca. Ioan Ovidiu Mureşan are 49 de ani, iar Roberto Hasnăş 48 de ani.

Aceeași tactică au aplicat-o și alți doi șefi de poliție, care, implicați fiind în anchete DNA pentru comiterea unor fapte de corupție, și-au cerut și li s-a aprobat ieșirea la pensie. Este vorba despre Valentin Souca, fostul șef al Poliției Municipiului Gherla, și Aurel Mureșan, fostul șef al Poliției Municipiului Dej.

Astfel, indiferent de modul cum se finalizează anchetele în care sunt implicați, aceștia beneficiază de pensie din partea statului român.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More