Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Fostul director AJOFM Sălaj declarat incompatibil de ANI

0 89

agentia nationala de integritate ANI

Agenția Națională de Integritate a constatat încălcarea regimului juridic privind conflictul de interese în materie administrativă de către Romeo-Constantin Sârca, fost director executiv în cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Sălaj.

SÂRCA ROMEO-CONSTANTIN a încălcat regimul juridic al conflictelor de interese în materie administrativă, întrucât, în perioada exercitării funcției publice (25 mai 2009 — 15 februarie 2013), a semnat trei convenții în valoare totală de 30.300 Lei cu societatea comercială în cadrul căreia acesta este angajat cu contract individual de muncă începând cu data de 01 iulie 2005.

Astfel, acesta a încălcat dispozițiile art. 79, alin. (1), lit. a) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora ‘Funcționarul public este în conflict de interese dacă se află în una dintre următoarele situații: este chemat să rezolve cereri, să ia decizii sau să participe la luarea deciziilor cu privire la persoane fizice și juridice cu care are relații cu caracter patrimonial’, precum și dispozițiile art. 79, alin. (2) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora ‘În cazul existenței unui conflict de interese, funcționarul public este obligat să se abțină de la rezolvarea cererii, luarea deciziei sau participarea la luarea unei decizii și să-l informeze de îndată pe șeful ierarhic căruia îi este subordonat direct. Acesta este obligat să ia măsurile care se impun pentru exercitarea cu imparțialitate a funcției publice, în termen de cel mult 3 zile de la data luării la cunoștință’.

Persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază — de a fi asistată sau reprezentată de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. SÂRCA ROMEO-CONSTANTIN a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.

‘Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat (…) încălcarea obligațiilor legale privind conflictul de interese (…) constituie abatere disciplinară și se sancționează potrivit reglementării aplicabile demnității, funcției sau activității respective (…)’.

‘Persoana (…) față de care s-a constatat existența conflictului de interese (…) este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică (…) pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului’, se mai arată în comunicatul ANI.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More