Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Fostul preot din Galații Bistriței, care a ucis o adolescentă la Mamaia, și-a recunoscut fapta

0 84

Fostul preot din Bistriţa-Năsăud care a ucis o adolescentă de 15 ani, într-un apartament din Mamaia, în luna aprilie a acestui an, şi-a recunoscut fapta, luni, în faţa Tribunalului Constanţa, iar instanţa a decis ca pronunţarea în acest dosar să aibă loc în 12 octombrie.

Un nou termen în dosarul în care Laurenţiu Constantin Aspru, în vârstă de 37 de ani, din Bistriţa-Năsăud, este judecat pentru omor a avut loc, luni, la Tribunalul Constanţa, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Acesta a fost cel de-al doilea termen din dosar, după ce la primul avocatul bărbatului a cerut o amânare pentru a putea studia dosarul şi a pregăti apărarea.

La termenul de luni, Laureţiu Constantin Aspru a recunoscut în faţa instanţei fapta de care este acuzat, precizând că alege procedura simplificată de judecată.

„Solicit judecarea cauzei în procedură simplificată, în sensul de a recunoaşte învinuirea ce mi se aduce, iar dosarul să fie judecat pe baza probelor administrate în cursul urmăririi penale”, a spus, în faţa instanţei, Laureţiu Constantin Aspru.

El a afirmat la Tribunal că este în proces de divorţ, că are doi copii, fata cea mare este în grija sa, iar în prezent locuieşte la sora lui şi este sprjinită material de rudele sale, iar cel de-al doilea copil se află la soţia sa, care este sprijinită material în creşterea acestuia şi de rudele lui.

Procurorul a cerut ca, deşi Laurenţiu Constantin Aspru va beneficia de reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă pentru că a optat pentru procedura simplificată, să primească totuşi o pedeapsă orientată spre maxim, având în vedere că fapta sa a fost una de violenţă extremă, omorând-o pe fată după ce a strâns-o de gât mai întâi cu mâinile şi apoi cu un cablu de la fierul de călcat.

Avocatul lui Laurenţiu Constantin Aspru a solicitat instanţei ca în stabilirea pedepsei să se ţină cont şi de faptul că bărbatul a colaborat cu anchetatorii în cursul urmăririi penale, că el a fost cel care a anunţat la 112 comiterea faptei şi că a aşteptat în maşină sosirea poliţiştilor. Avocatul a menţionat că bărbatul nu îşi poate explica de ce a făcut acest gest, el spunându-i că în acele momente a simţit o furie pe care nu a putut să o controleze.

CITIȚI ȘI: Un fost preot din Galații Bistriței a ucis o fată de 15 ani la Mamaia

În 11 aprilie 2015, poliţiştii au fost sesizaţi, de către Laurenţiu Constantin Aspru, că într-un bloc din staţiunea Mamaia a avut loc o crimă.

Oamenii legii s-au deplasat la locul indicat şi au descoperit cadavrul unei fete în vârstă de 15 ani, din Năvodari, care fusese strânsă de gât cu un cablu electric.

În mai puţin de o oră, anchetatorii au reuşit să îl prindă pe autorul faptei, acesta fiind, de altfel, chiar bărbatul care a alertat Poliţia. Laurenţiu Constantin Aspru a fost prins de oamenii legii pe drumul care leagă Mamaia de Năvodari, într-un autoturism înmatriculat în judeţul Cluj.

El a fost dus la audieri la Parchetul Tribunalului Constanţa, recunoscându-şi fapta în faţa anchetatorilor. Bărbatul a povestit că a cunoscut-o pe fată pe un site de escorte şi-au dat întâlnire, iar el a venit la Mamaia pentru a se vedea cu aceasta în apartamentul în care adolescenta stătea cu chirie. Bărbatul a afirmat că nu ştia că fata era minoră şi că la un moment dat s-au luat la ceartă, iar el a strâns-o de gât cu un cablu de la un fier de călcat.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More