Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Fostul pugilist Valentin Silaghi a primit titlul de Cetățean de Onoare al Judeţului Cluj

0 191

În contextul desfășurării manifestărilor sportive programate în cadrul Turneului Internațional de Box ”Centura Transilvaniei 2016”, vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, domnul Vakar Istvan, a înmânat ieri însemnele distinctive ale titlului de Cetățean de Onoare al Judeţului Cluj – „Clujean de Onoare” fostului pugilist și actual antrenor de box Valentin Silaghi.

Valentin Silaghi este o personalitate de excepţie a boxului clujean şi românesc, care s-a remarcat pentru performanţele deosebite obţinute de-a lungul întregii sale cariere, atât în calitate de sportiv cât şi de antrenor. Cea mai înaltă performanţă sportivă a domniei sale, medalia olimpică de bronz obţinută în cadrul Jocurilor Olimpice de la Moscova din anul 1980, l-a consacrat şi propulsat definitiv în clubul de elită al sportivilor clujeni medaliaţi olimpic, domnia sa onorând şi reconfirmând ulterior acest statut prin obţinerea a numeroase alte medalii europene, mondiale şi olimpice.

”Am fost onorat să-i ofer, în numele Consiliului Județean Cluj, însemnele distinctive ale titlului de Cetățean de Onoare al Județului Cluj pugilistului Valentin Silaghi, un om a cărui carieră sportivă a fost și este una remarcabilă, domnia sa având o contribuție însemnată și în ceea ce priveşte dezvoltarea şi promovarea boxului clujean, prin donarea de echipamente sportive, organizarea de meciuri cu echipe din Germania, cantonamente comune de pregătire şi multe altele.” a declarat vicepreşedintele Vakar Istvan.

Titlul de Cetăţean de Onoare al Judeţului Cluj – „Clujean de Onoare” a fost conferit domnului Valentin Silaghi prin Hotărârea Consiliului Județean Cluj nr. 187 din 31 iulie 2014.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More