Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Fostul sef al Biroului „Management Resurse Umane” din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgentă – Salaj, trimis in judecata pentru abuz in serviciu

0 38

Procurorii militari din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor de coruptie săvârsite de militari, au dispus trimiterea în judecata, in stare de libertate, a inculpatului colonel (r) STAN MARIN, la data faptelor sef al Biroului „Management Resurse Umane” in cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgentă „Porolissum”, judetul Salaj, pentru savarsirea a două infractiuni de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.
Astfel, in perioada august-septembrie 2006, s-au organizat concursuri pentru ocuparea unor posturi de subofiteri cu personal recrutat din sursa externa. Pentru posturile de conducători autospeciale, una dintre conditiile impuse candidatilor pentru a putea participa la concurs era aceea de a deţine permise de conducere valabile pentru categoriile “B” şi “C” de autovehicule, fiind necesar ca o copie a acestora sa se regaseasca in dosarele de concurs intocmite de candidati si care trebuia sa fie verificate de comisia de concurs inainte de sustinerea concursurilor.
In calitatea sa de secretar al comisiei de concurs, inculpatul colonel (r) STAN MARIN a admis participarea la concurs a doi candidati, fara ca dosarele acestora sa cuprinda dovada detinerii unui permis de conducere, permitandu-le celor doi sa ocupe, in acest mod nelegal, cate un post de subofiţer.
In urma admiterii celor doi candidati, au fost declarati respinsi alti candidati care indeplineau conditiile cerute de lege pentru a ocupa cate unul dintre locurile scoase la concurs.
Prin rechizitoriul intocmit, procurorii militari au solicitat instantei anularea partială a rezultatelor concursului si restabilirea situatiei anterioare.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Militar Cluj-Napoca.

Directia Nationala Anticoruptie face precizarea ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta spre judecare, situatie care nu poate sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More