Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Fostul șef al IPJ Cluj, obligat să returneze statului 250 de mii de lei, avere nejustificată

2 330

Fostul comandant al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Cluj, Ioan Păcurar, va pierde 250 de mii de lei din avere. Chestorul nu a putut să dovedească inspectorilor pentru integritate de unde provin banii, iar statul îi va confisca.

Înalta Curte de Casație și Justiție a respins recursul chestorului Ioan Păcurar și a menținut decizia dată anul trecut de Curtea de Apel Cluj. Comisia de Cercetare a Averilor a întocmit un raport pe baza unei evaluări a ANI conform căruia chestorul clujean nu putea justifica o diferență de bani între veniturile încasate și cheltuielile familiei.

ANI a dispus, în septembrie 2012, sesizarea Comisiei de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Cluj, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la averea dobândită şi veniturile realizate de către chestorul Ioan Păcurar, în perioada exercitării funcţiei publice.

Conform ANI, veniturile realizate de către Ioan Păcurar, în perioada pentru care au fost identificate diferențe semnificative, respectiv anii 2001, 2003, 2004, 2008, 2009 și 2012, au fost în cuantum total de 840.164,76 de lei, iar cheltuielile efectuate în aceeași perioadă au fost în cuantum de 1.559.012,30 de lei.

Curtea de Apel a decis anul trecut ca Ioan Păcurar să plătească suma de bani pe care nu o putea justifica, iar Înalta Curte de Casație și Justiție a respins recursul lui Ioan Păcurar. Decizia ÎCCJ este definitivă, iar fostul șef al Poliției Cluj are la dispoziție 30 de zile pentru a face plata.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. aciduzu spune

    O merită cu vârf și îndesat.

  2. ANONYMOUS spune

    Ce face omul cu mana lui se numeste lucru manual !!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More