Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Fostul șef al Vămii Cluj, condamnat definitiv la 2 ani și 6 luni de închisoare cu executare

0 63

alain modrea

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat, la sfârşitul lunii trecute, pe Alain Florin Modrea, fostul şef al Serviciului Inspecţie Fiscală şi Control Ulterior din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală – Direcţia Judeţeană pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Cluj la pedeapsa de 2 ani şi 6 luni închisoare pentru luare de mită. Sentinţa este definitivă.

„Instanţa a mai interzis inculpatului pe o durată de 2 ani, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii“, se mai arată în decizia din 22 noiembrie a Înaltei Curţi, potrivit site-ului DNA.

Modrea a fost trimis în judecată de către DNA la data de 11 aprilie 2011. Ca şef al Serviciului Inspecţie Fiscală de la Direcţia Accize şi Operaţiuni Vamale Cluj, ar fi luat mită 4.000 de euro de la administratorul unei firme pentru a-i determina pe subordonaţii săi să dea o amendă mai mică în urma unui control. În aprilie 2011, Alain Modrea şi omul de afaceri israelian Mosche Zur, acuzaţi de fapte de corupţie, au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Cluj.

Fostul şef al Vămii Cluj, Alain Modrea, a fost condamnat în luna martie la 2 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, după ce Curtea de Apel Cluj a admis apelul făcut de DNA față de decizia Tribunalului Cluj. Modrea a fost condamnat inițial la 4 ani de închisoare cu suspendare de către Tribunalul Cluj, dar, în urma recursului DNA, Curtea de Apel Cluj a transformat pedeapsa la 2 ani şi 6 luni de închisoare cu executare. Modrea a făcut recurs la hotărârea Curții de Apel, atacând-o la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Modrea a stat în arest preventiv patru luni, între martie şi iunie 2011.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More