Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

FOTO/VIDEO – Accident înfiorător în Formula 1. Pilotul se zbate între viață și moarte

0 73
accident Formula 1
Foto: Guliver/Getty Images

Pilotul francez al echipei Marussia, Jules Bianchi, a fost transportat în stare de inconştienţă la spital, după un accident suferit în timpul Marelui Premiu de Formula 1 al Japoniei, desfăşurat, duminică, la Suzuka, pe o pistă udă, informează BBC.

Incidentul a avut loc în virajul 15, în turul 44/53, în locul în care Adrian Sutil (Sauber) ieşise în decor cu puţin timp înainte. Nu au fost transmise imagini cu accidentul suferit de francez şi nici nu se cunosc foarte multe detalii privind circumstanţele acestuia.

La scurt timp după incident, cursa a fost oprită definitiv.

Pilotul german al echipei Sauber, Adrian Sutil, a declarat că monopostul Marussia condus francezul Jules Bianchi a lovit o automacara, la Marele Premiu al Japoniei, desfăşurat, duminică, pe circuitul de la Suzuka.

„Condiţiile au devenit dificile, pe măsură ce ploaia se înteţea, iar vizibilitatea scădea din ce în ce mai mult. Pe o semnalizare cu steaguri galbene, Jules a răsucit monopostul în acelaşi loc. A fost mai mult sau mai puţin acelaşi accident, numai rezultatele au fost diferite. Macaraua încerca să îndepărteze maşina mea când s-a întâmplat accidentul lui Bianchi”, a povestit germanul.

F1 Grand Prix of Japan
Foto: Guliver/Getty Images

Sutil a afirmat că îndepărtarea monopostului său trebuia făcută sub Safety Car şi nu pe o semnalizare cu steaguri galbene. „Referitor la acel viraj, toată lumea ştie că este unul dintre cele mai dificile. Mai ales când se înserează şi ploia se înteţeşte, dacă ai un accident te gândeşti probabil la maşina de siguranţă. Dar astăzi au fost condiţii dificile şi cred că nu e uşor să iei cea mai bună decizie în cel mai bun moment”, a explicat el.

Jules Bianchi, 25 de ani, este un produs al academiei Ferrari şi se află la al treilea sezon în Formula 1. Cea mai bună performanţă a sa a fost ocuparea locului 9 la Marele Premiu al Principatului Monaco, în acest an.

VEDEȚI ȘI:

Pilotul de Formula 1, Jules Bianchi, a murit – VIDEO

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More