Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

FOTO – Acțiune de amploare în Cluj-Napoca

0 301

În cursul zilei de ieri, 18 februarie, între orele 16:30 – 21:30, polițiștii din municipiul Cluj-Napoca au desfășurat o acțiune amplă în vederea verificării modului de respectare a măsurilor stabilite pentru combaterea efectelor virusului Sars – Cov2.

Pe lângă acest obiectiv principal, acțiunea a vizat și menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, prevenirea și combaterea infracțiunilor comise în segmentul stradal, dar și creșterea gradului de disciplină rutieră în rândul participanților la trafic și prevenirea riscului rutier, notează cei de la IPJ Cluj.

Au fost angrenate 256 de forțe, în cadrul activităților desfășurate participând și efective de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj și ai Grupării de Jandarmi Mobile ”Ștefan Cicio Pop”, precum și polițiști locali din cadrul Primăriei Cluj-Napoca.

Astfel, patrulele mixte constituite au verificat zonele aglomerate,  terasele, restaurantele, cafenelele de pe raza tuturor secțiilor, fiind vizată respectarea măsurilor impuse în contextul actual al stării de alertă, respectiv portul măștii în toate spații publice închise și deschise, dar și respectarea restricțiilor de funcționare aplicabile operatorilor economici.

În total, au fost verificate 164 de astfel de obiective, fiind legitimate 1112 persoane. Totodată, pe linie rutieră, au fost controlate 493 de autovehicule, 190 dintre acestea reprezentând mijloace de transport public de persoane.

Au fost aplicate 487 de sancțiuni contravenționale în valoare de 80.565 de lei. Dintre acestea, 228 au fost generate de nerespectarea prevederilor privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

De asemenea, în urma activităților de control în trafic, au fost aplicate 203 sancțiuni pentru nerespectarea normelor de circulație pe drumurile publice, fiind reținute trei permise de conducere și retrase trei cerificate de înmatriculare.

Nu în ultimul rând au fost sancționate 28 de persoane pentru încălcarea unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, iar alte 28 de persoane au fost sancționate pentru încălcarea altor prevederi legale în vigoare.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More