Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

FOTO – Acțiuni preventive ale poliției în Cluj-Napoca

0 111

Polițiștii din Cluj-Napoca au realizat o acțiune pentru combaterea furtului din locuințe, dar și pentru a alerta populația asupra metodei de înșelăciune „Accidentul”.

Astfel cei de la IPJ Cluj transmit că, ieri, 13 mai, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca – Secția 5 Poliție au desfășurat acțiuni pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor de furt din locuințe, prin atribuirea unor calități mincinoase sau a faptelor de înșelăciune săvârșite prin metoda „Accidentul”.

Polițiștii au acționat în cartierul Grigorescu, pe străzile Donath – Miraslău -Alexandru Vlăhuță – Fântânele și în zona pieței agroalimentare, urmărindu-se astfel informarea comunității și adresarea recomandărilor preventive, pentru a nu deveni victime ale unor înșelăciuni prin telefon sau a unor persoane necunoscute, care sub diferite pretexte își oferă serviciile în interiorul imobilelor și a curților.

Polițiștii transmit cetățenilor următoarele recomandări:

  • Fiţi prudenţi atunci când sunteţi contactaţi telefonic pentru a fi înştiinţaţi de producerea unor evenimente sau accidente rutiere în care ar fi implicate rude apropiate;
  • Verificaţi dacă membrul respectiv din familie a fost implicat într-un eveniment de acel fel și cereţi date despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla aceasta şi sunaţi pentru confirmare sau luaţi legătura chiar cu persoana în cauză, pentru a vă asigura că nu este vorba despre o înşelăciune;
  • Nu primiţi în locuinţă persoane care pretind că sunt de la diverse societăţi comerciale (de furnizare a unor servicii, firme de curierat etc.).
  • Dacă sunteţi contactat de către cineva care vă apelează în numele unei rude apropiate, solicitaţi-i acestuia o întâlnire directă şi anunţaţi poliţia la numărul de urgenţă 112, pentru a va acorda sprijin, şi nu mergeţi la aceste întâlniri decât însoţiţi de reprezentanţii poliţiei!

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More