Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

FOTO – Apa a cuprins străzile din Sângeorz-Băi. Situația este monitorizată permanent

0 177

Apa a cuprins străzile din Sângeorz-Băi. S-au folosit saci de nisip pentru devierea uniu pârâu. Probleme au fost și în Bistrița.

Potrivit ISU BIstrița-Năsăud, pompierii militari de la GIS Sângeorz-Băi au intervenit, în cursul serii de ieri, cu două motopompe pentru sprijinirea cetățenilor de pe strada Mesteacănului din localitate.

Cinci curți și subsoluri au fost inundate, au transmis aceștia. De asemenea, au folosit saci cu nisip pentru devierea cursului unui pârâu, afluent al Someșului Mare.

Nici municipiul Bistrița nu a scăpat de efectele ploilor. Subsolul unei case de locuit, aproximativ 100 mp, amplasată pe strada Socului a fost inundat. S-a acționat cu o motopompă din cadrul Detașamentului de Pompieri Bistrița.
Un echipaj aparținând SVSU bistrița s-a deplasat pe strada Burgului pentru amorsarea pompelor și deversarea apei din bazinul de colectare a apei pluviale.

În urma monitorizării situației din județ, SGA Bistrița-Năsăud și autoritățile locale au informat că nu sunt probleme privind creșterea semnificativă a debitelor râurilor. Există însă riscul de producere a viiturilor pe cursuri de pârâuri locale. Situația din teren este astfel permanent monitorizată pe toată perioada avertizărilor hidrologice și meteorologice.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More