Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

FOTO – Apa face ravagii în zona Dejului. Drumul de la Cetan inundat. Autoritățile în alertă

0 3.185

Apele Someșului au ieșit din matcă. Autoritățile sunt în alertă.

O alertă a fost trimis prin sistemul Ro Alert asupra situației provocată de inundații din zona Dej. Astfel drumul județean dintre Viile Dejului și Vad are instituita limitare de tonaj, până la 3,5 tone. De asemenea drumul este inundat la intrarea în localitatea Cetan pe o distanță de 100 de metri.

Situația în teren a fost expusă de către autorități și reprezentanții ISU. Astfel în Câțcău terenul arabil este inundat, de asemenea aproximativ 4 km drum de exploatare agricolă stă sub ape, iar 3 podețe sunt colmatate. În Vad câteva sute de hectare teren arabil au fost inundate, cursul Someșului este parțial deviat, pe drumul județean a apărut o alunecare de teren de aproximativ 6 m pe un sens.

Totodată, drumul județean este acoperit cu apă pe circa 10 m. Drumul județean a fost afectat înainte de intrarea în Cetan. Și la Mica există câteva sute hectare teren arabil inundat, 3-4 gospodării inundate. Primarul se află pe teren pentru evaluarea situației și a pagubelor.

Nu în ultimul rând există fisuri în DJ 109E, în zona fostei gropi de gunoi a Dejului.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More