Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

FOTO – Apele au cuprins Sălajul. Inundațiile au făcut ravagii în mai multe localități, inclusiv în Zalău

0 465

Apele nu au iertat nici județul Sălaj. Mai multe localități au fost inundate, inclusiv municipiul Zalău.

Potrivit ISU Sălaj, pompierii sălăjeni au fost solicitaţi în cursul zilei de marţi să intervină pentru scoaterea apei în mai multe zone din judeţ, după ce ploile abundente au inundat zeci de case.

Astfel, scriu și cei de la Adevărul, mai multe gospodării din judeţul Sălaj, precum şi curtea Registrului Auto Român din Zalău au fost inundate în urma precipitaţiilor abundente ce au căzut în ultimele 24 ore. Pompierii au fost solicitaţi să intervină încă de la primele ore ale dimineţii nu doar în municipiul Zalău, ci şi în Jibou, Românaşi, Borla, Sărmăşag, Gîrceiu şi Crasna. Una dintre intervenţii a fost făcută la Registrul Auto Român Sălaj, a cărui curte a fost înghiţită de ape.

Pompierii au intervenit cu motopompe şi echipaje pentru evacuarea apei, monitorizând totodată zonele cu pericol de inundaţii de pe valea Zalăului, râul Crasna şi afluenţii acestuia. Așadar, marţi dimineaţă, la ora 07:00, a fost atinsă cota de pericol pe râul Zalău, la staţia hidrometrică Borla. Ulterior, nivelul cursului de apă a început să scadă, astfel că nu se mai înregistrează depăşiri ale  cotelor de apărare.

La primele ore ale zilei, personalul Sistemului de Gospodărire a Apelor Sălaj intervine preventiv în localitatea Sărmăşag, la podul CFR, pentru asigurarea secţiunii de scurgere a apei. Sălajul se află sub cod portocaliu de inundaţii până marţi, la ora 16. Conform hidrologilor, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a precipitaţiilor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale COTELOR DE INUNDAŢIE  pe râurile mici din bazinele hidrografice: Crasna – afluenţii aferenţi sectorului amonte S.H. Craidorolţ, judeţele Sălaj şi Satu Mare.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More