Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

FOTO – Bărbat căzut într-o râpă. Intervenție riscantă a Salvamont Maramureș

0 453

Echipele Salvamont Maramureș au intervenit pentru a scoate un tânăr, de 26 de ani, căzut într-o râpă.

În această seară echipajele salvamont Maramureș au intervenit pentru a scoate o persoană, un tânăr de 26 de ani, căzută într-o râpă în fisura Zorilor de pe Dealul Minei, deasupra Lacului Albastru, Baia Sprie. Râpa în care a căzut bărbatul are aproximativ 40-45 de metri.

Echipa de prim răspuns a Salvamont Maramureș a ajuns în aproximativ 18 minute la locul incidentului. Au coborât în zona în care se afla tânărul și au constatat că acesta prezintă leziuni la nivelul capului, mâinii stângi, piciorului stâng, la nivelul bazinului. Tânărul prezenta pierderi de cunoștință, starea generală a acestuia fiind precară.

Echipei de prim răspuns i s-au alăturat echipajul SMURD și Politia Baia Sprie. Automat a început lansarea salvatorilor în râpă împreună cu echipamentele de salvare pentru preluarea accidentatului și urcarea lui.

Datorita terenului extrem de dificil si a unei inclinatii de peste 35 grade , avand unele locuri unde era plan vertical, iar stanca extrem de fragila desprinzandu-se in bucati mici care puneau in pericol siguranta salvatorilor, operatiunea de extragere s-a derulat extrem de precaut si a durat in jur de 1 ora si 30 minute – 1 ora si 45 minute, au transmis reprezentanții Salvamont Maramureș.

În jurul orelor 22:30 victima a fost predata echipajului SMURD care l-a transportat la unitatea medicala de urgenta din Baia Mare.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More