Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

FOTO – Cantitate considerabilă de lemn confiscată. Valoarea, 27 de mii de lei

0 123

Ieri, 7 aprilie, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița, în colaborare cu polițiștii Biroului pentru Combaterea Delictelor Silvice, specialiști ai Gărzii Forestiere Bistrița și silvicultori au organizat și desfășurat o acțiune de verificare. Activitatea a avut ca scop prevenirea și combaterea ilegalităților în domeniul silvic.

În acest sens a fost efectuat un control la depozitul unei societăți de prelucrare a materialului lemnos, iar în urma verificărilor efectuate au fost constatate nereguli privind lemnul deținut.

Astfel, a fost dispusă cantității de 9,68 metri cubi de lemn rotund rășinos, în valoare de 1674 lei și de 38,80 metri cubi de cherestea rășinoasă, în valoare de 24.829 lei. Totodată, a fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 6000 de lei, conform Legii 171/2010, transmite IPJ Bistrița-Năsăud.

Tot ieri, polițiștii Biroului pentru Combaterea Delictelor Silvice au oprit în trafic și verificat un transport de material lemnos. În urma neregulilor constatate au aplicat o sancțiune în valoare de 5.000 de lei. Șoferul, un bărbat de 42 de ani, din Bistrița Bârgăului transporta cu o autoutilitară cantitatea de 7,92 metri cubi de material lemnos fără documente legale de proveniență. Întreaga cantitate, în valoare de 1370 de lei, a fost ridicată în vederea confiscării, notează tot IPJ Bistrița-Năsăud.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More