Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

FOTO – Captură record de țigări de contrabandă la Beclean. Trei persoane reținute

0 643

Peste 360.000 de țigarete de contrabandă indisponibilizate de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din Bistrița-Năsăud. Trei persoane au fost reținute pentru 24 de ore și sunt cercetate pentru contrabandă calificată.

Acțiunile polițiștilor au vizat documentarea activităților infracționale ale unor persoane bănuite de trafic de țigarete care provin din contrabandă, precum și identificarea bunurilor, transmit cei de la IPJ Bistrița-Năsăud.

În urma unei acțiuni de prindere în flagrant și a unei percheziții domiciliare, polițiștii au indisponibilizat peste 19.000 de pachete de țigarete care nu aveau aplicate timbre sau banderole fiscale românești, susceptibile a proveni din contrabandă.

Astfel, peste 14.000 de pachete de țigarete au fost descoperite de oamenii legii într-o autoutilitară cu care ar fi fost transportate de către un tânăr de 26 de ani, din Suceava, până în curtea unui imobil din orașul Beclean.

Celelalte au fost descoperite în urma unei percheziții, efectuată la domiciliul a doi soți, de 45 și 47 de ani, din Beclean. Totodată, polițiștii au indisponibilizat și autoutilitara în care au fost descoperite țigaretele.

Prejudiciul cauzat bugetului statului cu ocazia activității infracționale a fost estimat ca fiind de 318.000 de lei.

După audieri, cele trei persoane bănuite de contrabandă calificată au fost reținute pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de ieri, 25 iulie 2020, judecătorul de drepturi și libertăți a dispus măsura controlului judiciar pentru 30 de zile față de acestea.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More