Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

FOTO – Cel mai mare pelerinaj religios din Transilvania a început la Mănăstirea Nicula

0 624

Cel mai mare pelerinaj al verii din Transilvania, dedicat sărbătorii Maicii Domnului, a început la Mănăstirea Nicula din Cluj. Sute de pelerini s-au adunat încă de vineri dimineața pe dealul mănăstirii.

Deși se desfășoară în condiții de pandemie, restricțiile sunt mai blânde anul acesta, spun organizatorii.

Preoții de aici spun că anul acesta se așteapta la peste 10.000 de credincioși. Mulți au venit echipați cu corturi și provizii, în timp ce alții au adus cu ei doar câteva paturi care să le țină de cald în nopțile ce urmează. 

În ajunul praznicului, icoana făcătoare de minune este scoasă din biserică, iar în timpul slujbei Prohodului Maicii Domnului și se face înconjurul bisericii. Procesiunea va fi condusă de Mitropolitul Andrei şi va începe sâmbătă, 14 august 2021, de la ora 12:00, de la Biserica „Sfântul Nicolae” – Gherla și va continua pe jos până la biserica de lemn a Mănăstirii Nicula.

Sâmbătă seară va avea loc momentul așteptat de toată lumea, prohodul Maicii Domnului, iar în semn de smerenie, pelerinii vor înconjura biserica pe coate și în genunchi, ca o jertfă pentru iertarea păcatelor.


Descoperă mai multe la Someșeanul.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More