Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

FOTO – Dejul secolului XXI. Dat afară din casă a ajuns să doarmă într-o centrală dezafectată

0 3.481

Un bărbat, în vârstă de 58 de ani, trăiește din martie anul acesta într-o mizerie cruntă sub acoperișul unei centrale dezafectate din municipiul Dej. Iarna nu va avea milă de acesta dacă autoritățile locale nu îl vor ajuta.

Sărăcia bântuie straturile sociale ale României secolului XXI. Un astfel de caz a fost semnalat în municipiul Dej, județul Cluj. Asociația „Vă ajutăm din Dej” trage alarma asupra condițiilor inumane în care a ajuns să trăiască un bărbat în vârstă de 58 de ani.

Este vorba despre Chira Ioan Dorel, un bărbat care din martie anul acesta a ajuns să trăiască într-o centrală de cartier situată pe strada Ecaterina Teodoroiu în spatele blocului R4. Potrivit celor care au ajuns să vorbească cu bărbatul, acesta a fost dat afară din casa socrilor, un apartament situat pe strada Aurora din municipiul Dej.

În imobilul respectiv Chira Ioan Dorel a locuit nu doar cu socrii lui ci și cu a doua sa soție. Bărbatul ar fi fost proprietarul unui apartament situat pe strada Luceafărului, unde a locuit cu prima sa soție. Imobilul a fost vândut, bărbatul fiind nevoit să locuiască în apartamentul socrilor săi din cea de-a doua căsătorie.

Mai mulți membrii ai asociației „Vă ajutăm din Dej” au mers personal să constate condițiile de trai ale lui Chira Ioan Dorel și astfel roagă autoritățile locale să întindă o mână de ajutor pentru bărbatul care, lipsit de orice ajutor, va fi probabil nevoit să-și petreacă întreaga iarnă în centrala dezafectată în care a fost găsit.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More