Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

FOTO – DHL a lansat azi un nou terminal la Aeroportul ”Avram Iancu” din Cluj-Napoca

0 249

inaugurare terminal DHL aeroportul Cluj (1)

DHL, liderul pieţei internaţionale de curierat expres şi logistică, a inaugurat astăzi terminalul operațional situat în incinta Aeroportului Internațional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca. Principalele avantaje pe care această investiţie le oferă partenerilor DHL din partea nord-vestică a României sunt: îmbunătățirea timpilor de livrare și preluare și o capacitate mai mare de procesare a coletelor prin aparatul X-ray dedicat DHL.

Noul terminal operațional DHL permite ca procesul de sortare al mărfii să se facă imediat după sosirea acesteia în aeroport, iar accesul coletelor se face direct către pistă, acestea conducând la îmbunătățirea timpilor de livrare și preluare pentru expedierile internaționale cu până la 60 de minute, ceea ce reprezintă un câștig semnificativ pentru partenerii DHL din această zonă a țării. La eficientizarea timpilor de livrare și preluare contribuie și aparatul Xray dedicat operațiunilor DHL, cu ajutorul căruia este posibilă procesarea unui număr mai mare de expedieri, într-un timp mai scurt. Investiția permite de asemenea livrări în aceeași zi pentru județul Cluj dar și pentru principalele orașe din județele limitrofe: Alba, Bistrița – Năsăud, Harghita, Sălaj, Maramureș, Mureș, Satu Mare, Sibiu.

DHL confirmă astfel continuarea planului de investiţii pe piaţa din România, cu precădere a investiţiilor operaţionale demarate în anii trecuţi, ca parte a strategiei companiei de a deveni prima opţiune pentru clienţii săi atunci când aceştia îşi aleg partenerul pentru serviciile de curierat expres internaţional.

 

Din seria investițiilor operaționale realizate de DHL în ultimii doi ani putem aminti: înnoirea flotei cu 100 de autovehicule utilitare mari cu rafturi interioare (Volkswagen Crafter), care operează în toată ţara şi care au dublat capacitatea de transport pe teritoriul României, oferind o eficienţă si o siguranță mai mare a livrărilor; operarea unor aeronave cargo noi la Arad şi Cluj, pentru deservirea zonei de vest a ţării, care oferă capacitate de încărcare mărită şi care au permis extinderea acoperirii pentru serviciile cu livrare în aceaşi zi pentru clienţii din această regiune. Expedierile clienţilor din partea de nord-est a ţării sunt exportate acum în acceaşi zi datorită unui parteneriat încheiat de DHL cu o linie comercială pentru ruta Iaşi – Bucureşti în anul 2012.

“Prin continuarea planului de investiţii DHL demonstrează încă o dată angajamentul său de a-şi dezvolta semnificativ operaţiunile pe piaţa din România. Mediul economic din Cluj și din zona nord-vestică a țării este unul foarte promiţător. Vom continua să investim în această zonă, ca parte esențială a strategiei noastre de dezvoltare.” a declarat Domnul Daniel Kearvell, Director General DHL Express România.

De asemenea, Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Domnul Horea Uioreanu a spus: „Ne bucură dezvoltarea operaţiunilor DHL pe Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj si implicit in regiune. Consiliul Judetean a sprijinit si sprijină dezvoltarea investiţiilor în zonă, economia judeţului devenind una tot mai globalizată deschisă către pieţele internaţionale.”

David Ciceo, Directorul General al Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” Cluj a declarat cu ocazia lansării noului terminal: „DHL este un partener important pentru aeroport, creşterea continuă a traficului aerian de marfă şi poştă fiind una din priorităţile noastre. Acestea, în condiţiile în care dezvoltarea transportului cargo este o componentă esenţială pentru realizarea viitoarelor conexiuni intermodale. Investiţia DHL pe aeroportul din Cluj vine în întâmpinarea nevoii comunităţii de servicii logistice cât mai eficiente.”

DHL are o experienţă de peste 22 de ani pe piaţa din România, aproape 500 de angajaţi, operează cu 3 aeronave, deţine o flotă de peste 200 de maşini şi oferă o acoperire de 100% la nivel naţional, prin cele 42 de locaţii aflate în cele mai importante oraşe de pe întreg teritoriul ţării.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More