Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

FOTO – Echipamente ultramoderne pentru spitalele din Cluj-Napoca

0 58

Mai multe spitale din Cluj-Napoca au fost dotate cu noi aparaturi medicale de ultimă generație.

Șase noi echipamente și aparaturi medicale ultramoderne, de ultimă generație, au intrat în dotarea a două unități sanitare clujene. Este vorba despre Spitalul Clinic de Recuperare și Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello”.

Aparat de sterilizare cu plasmă pentru Spitalul Clinic de Recuperare

Spitalul Clinic de Recuperarea primit un aparat de sterilizare cu plasmă, un ecograf multidisciplinar și un sistem de mapping tridimensional. Aparatul de sterilizare cu plasmă a intrat în dotarea Laboratorului de explorări funcționale cardiovasculare și electrofiziologie a spitalului. Acesta este utilizat pentru sterilizarea materialelor folosite în cadrul procedurilor de electrofiziologie, implanturi de dispozitive cardiace și coronarografie.

Același laborator beneficiază acum și de un sistem de mapping tridimensional în vederea tratării tulburărilor de ritm cardiac. Acesta va fi utilizat și pentru leziunilor coronariene și vasculare. Dotarea cu această tehnologie permite diagnosticarea cu precizie a tulburărilor de ritm cardiac și stabilirea schemei terapeutice adecvate cazului.

La rândul lui, ecograful multidisciplinar din incinta Laboratorului de radiologie este dedicat unui număr mare de examinări ecografice. Aceasta este cea mai accesibilă metodă de investigare neinvazivă, care oferă informații esențiale în stabilirea diagnosticelor și a conduitei terapeutice.

Noi echipamente pentru Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello”

Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello”a fost dotat cu trei noi echipamente ultramoderne. Un aparat de măsurare a difuziunii monoxidului de carbon – TLCO și un ecograf digital Doppler color. De asemenea a fost dotat și cu un sistem de stocare centralizată a imaginilor şi datelor. Acesta este folosit de Laboratorul de radiologie şi imagistică medicală – Computer Tomograf.

Aparatul TLCO permite o explorare funcțională performantă, neinvazivă, pentru majoritatea bolilor pulmonare nou introduse în programele naționale de sănătate. Totodată, ecograful digital Doppler color este necesar pentru investigarea afecțiunilor cardiace ale pacienților. Astfel vor putea fi efectuate puncții biopsie transbronșică utilizate pentru diagnosticarea cancerului bronhopulmonar care este nedepistabil prin bronhoscopie.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More