Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

FOTO – Efectul Caracal. 12 ore de căutări după un minor de 16 ani

0 584

Polițiștii se mobilizează în mod exemplar după tragicele întâmplări de la Caracal. Au căutat timp de 12 ore un minor care a plecat de acasă.

Potrivit IPJ Maramureș, ieri, 08 august, la ora 09:00, poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Rurală Sarasău au fost sesizaţi că în urmă cu trei zile, respectiv luni, 05 august, un băiat de 16 ani a plecat voluntar de la domiciliu şi nu s-a mai întors. Primele informaţii au scos la iveală faptul că băiatul a plecat de acasă în jurul orei 20.00, cu motivul că merge să îşi încarce telefonul mobil.

Însă baiatul nu s-a mai întors acasă. În mod imediat oamenii legii au declanşat activități specifice căutării de minori. Sprijiniţi de jandarmi şi cu implicarea Primăriei localităţii Săpânţa, care a pus la dispoziţie autoturisme de teren, dar şi a unui număr mare de voluntari, au fost efectuate activităţi investigative în teren şi căutări pe raza întregii comune.

După 12 ore de activităţi întreprinse, poliţiştii au reuşit să-l găsească pe băiat. Minorul a fost condus la sediul Poliţiei Municipiului Sighetu Marmaţiei, din primele cercetări stabilindu-se că a decis să plece de acasă în urma unor discuţii contradictorii avute cu tatăl său. Pe perioada cât a fost plecat de acasă, băiatul nu a fost victima vreunei infracţiuni. Acesta a fost încredinţat familiei, însă poliţiştii continuă cercetările pentru a stabili dacă acesta a fost supus unor rele tratamente sau altor măsuri care ar fi putut împiedica dezvoltarea sa fizică şi morală.

Minorii părăsesc domiciliile de cele mai multe ori din cauza unor neînţelegeri sau conflicte, a comunicării precare cu ceilalţi membri, abuzurilor, consumului de alcool, teribilismului etc. Pentru a evita astfel de situaţii, recomandăm părinţilor să păstreze o relaţie strânsă cu propriii copii. În situaţia în care un minor dispare de la domiciliu, anunţaţi de îndată poliţia. Cu cât sesizarea este mai rapidă, cu atât sporesc şansele de găsire a acestuia, transmit cei de la IPJ Maramureș.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More