Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

FOTO – Furtul de lemn continuă. Polițiștii au confiscat material lemnos în valoare de peste 20 de mii de lei

0 148

Ieri, 13 ianuarie, polițiștii Biroului pentru Combaterea Delictelor Silvice, în colaborare cu specialiști silvici din cadrul Gărzii Forestiere Județene Bistrița-Năsăud și silvicultori au acționat pe raza comunelor de pe Valea Ilvei, pentru combaterea activităților ilicite în domeniile economice specifice exploatării, prelucrării și comercializării materialului lemnos.

Astfel, în urma neregulilor constatate, au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale în valoare de 11.000 lei, iar ca măsură complementară, polițiștii au dispus confiscarea cantității de 119,25 metri cubi de material lemnos fără proveniență legală, în valoare de peste 20.000 de lei, notează cei de la IPJ Bistrița-Năsăud.

Totodată, au fost întocmite două dosare penale, iar polițiștii continuă cercetările pentru tragerea la răspunde a persoanelor vinovate

Tăiere, fără drept, de arbori și furt de arbori, cercetate de polițiștii de la Combaterea Delictelor Silvice

Ieri, 13 ianuarie, polițiștii Biroului pentru Combaterea Delictelor Silvice s-au sesizat din oficiu și au întocmit un dosar de cercetare penală pentru comiterea infracțiunilor de tăiere, fără drept, de arbori și furt de arbori.

Conform primelor verificări efectuate, în perioada 11 noiembrie 2020 – 4 ianuarie 2021, o societate comercială din Ilva Mare ar fi tăiat fără drept și ar fi sustras 11 arbori cu un volum de peste 23 de metri cubi, în valoare de aproximativ 13.400 de lei.

Polițiștii continuă cercetările în cadrul dosarului penal întocmit.

Fals sub semnătură privată cercetat de polițiștii specializați în combaterea delictelor silvice

În urma controalelor și acțiunilor pe linie silvică desfășurate tot ieri, 13 ianuarie, polițiștii Biroului pentru Combaterea Delictelor Silvice s-au sesizat din oficiu și au întocmit un dosar de cercetare penală pentru comiterea infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Vizat este un bărbat de 32 ani, din Ilva Mare care, în calitate de pădurar, ar fi întocmit și eliberat avize de însoțire pentru cantitatea de 10,06 metri cubi de material lemnos și ar fi specificat faptul că provine din fondul forestier proprietate a unei persoane fizice, însă în realitate ar fi fost exploatat din fondul forestier al comunei Ilva Mare.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More