Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

FOTO – Ignoranța și nepăsarea „scântei” pentru nenumărate incendii de vegetație

0 214

Pompierii sălăjeni au intervenit la 3 incendii de vegetație în doar câteva zile.

În intervalul 10-12 aprilie, pompierii sălăjeni au fost solicitați să intervină la cincisprezece misiuni, dintre care treisprezece au fost reprezentate de incendii, transmit cei de la ISU Sălaj.

Ignoranța și nepăsarea în nerespectarea măsurilor minimale de prevenire în procesele de igienizare a terenurilor, continuă să reprezinte sursa principală a incendiilor din această perioadă.

Focurile scăpate de sub control, sau pur și simplu lăsate nesupravegheate, și favorizate de secetă sau vânt, au izbucnit în acest sfârșit de săptămână, în mai multe multe zone ale județului Sălaj. Incendiile au afectat atât terenuri, pășuni, dar mai ales fond forestier (litieră sau lizieră), de pe lângă localitățile Buciumi, Răstolț, Dragu, Gâlgău, Voievodeni, Dolheni, zonele Berindei, Valea Hranei, Călacea, Mierta, Poiana Blenchii, Poiana Onții.

Alături de pompieri, la incendiile de fond forestier s-au alăturat și serviciile voluntare pentru situații de urgență ale localităților afectate și personal silvic.

Totodată, o altă intervenție a fost reprezentată de o asanare de muniție.
Echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Porolissum” al Județului Sălaj a fost solicitată să intervină sâmbătă, după masă, pentru a asana un element de muniţie neexplodat. Acesta a fost descoperit în gospodăria uni cetățean din localitatea Borla, în urma unor lucrări de amenajare a unui teren.

Ajunşi la faţa locului, pirotehniştii sălăjeni au identificat muniţia ca fiind un proiectil de artilerie antiaeriană de calibru 37 mm,care a fost ridicat şi transportat în condiţii de siguranţă.

Nu în ultimul rând, duminică noaptea, Garda Cehu Silvaniei a fost solicitată să intervină la un incendiu izbucnit la acoperișul unei case din localitatea Sâncraiu Silvaniei. Cauza probabilă de incendiu a fost de natură termică (efect termic al unui burlan, coș de fum neprotejat termic față de materiale combustibile). Au ars aproximativ 40 mp din acoperișul imobilului.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More