Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

FOTO – Mascații au descins în Bistrița. Trei persoane au fost reținute pentru bănuiala de camătă și șantaj

0 309

Ieri, 16 mai, au avut loc 3 percheziții în municipiul Bistrița și localitatea Sărățel. Aceste acțiuni au vizat un caz de cămătărie și șantaj.

Cei de la IPJ Bistrița-Năsăud transmit faptul că polițiştii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Bistrița-Năsăud, sub coordonarea
Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița, au documentat activitatea unor persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de cămătărie și șantaj.

Astfel, la data de 16 mai, au fost desfășurate trei percheziții la domiciliile mai multor persoane. În urma acestor percheziții au fost ridicate 24.690 euro, 30.370 lei, aproximativ 2 kg de bijuterii, precum și alte înscrisuri.

Din investigații a reieșit că, în perioada 2016-2020, cei în cauză ar fi acordat bani cu împrumut, mai multor persoane. Pentru sumele împrumutate ar fi perceput ilegal dobânzi.

Totodată în vederea recuperării banilor dați cu împrumut sau a dobânzilor percepute, membrii grupării ar fi exercitat acte de constrângere fizică și psihică împotriva persoanelor care nu reuşeau să restituie, la termen, sumele datorate, notează purtătorul de cuvânt al IPJ Bistrița-Năsăud.

Doi bărbați de 43 și 23 de ani, împreună cu două femei de 26 și 44 de ani, toți din Bistrița, au fost conduși la sediul inspectoratului pentru audieri. Față de trei dintre aceștia a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore și au fost prezentați Judecătoriei Bistrița cu propunere de arestare preventivă.

ACTUALIZARE IPJ BISTRIȚA-NĂSĂUD

Față de cele trei persoane reținute pentru 24 de ore s-a dispus arestarea preventiv pentru 30 de zile.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More